433
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης κατά την ομιλία του στη συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.  | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Γάμος ομόφυλων και ΣΥΡΙΖΑ: «Ποιος διαφωνεί;» ρώτησε ο Κασσελάκης τον Πολάκη

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2024, 14:51
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης κατά την ομιλία του στη συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. 
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Γάμος ομόφυλων και ΣΥΡΙΖΑ: «Ποιος διαφωνεί;» ρώτησε ο Κασσελάκης τον Πολάκη

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2024, 14:51

Στον απόηχο της «ανταρσίας» της Παρασκευής από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον βουλευτή των Χανίων, Παύλο Πολάκη, για την κομματική πειθαρχία στην ψήφιση του νομοσχεδίου που θα φέρει η ΝΔ για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης, άρχισε την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η Αριστερά ξέρει να αγωνίζεται και όχι να κρύβεται».

Απευθύνθηκε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ρωτώντας: «Ποιος εδώ μέσα διαφωνεί ένα ομόφυλο ζευγάρι να έχει δικαίωμα στον γάμο και στην τεκνοθεσία; Για εμάς τα ζητήματα των δικαιωμάτων δεν είναι ζητήματα αρχηγισμού και πειθαρχίας, είναι ζητήματα ταυτοτικά. Αν όχι η Αριστερά ποιος; Η Αριστερά ξέρει να αγωνίζεται και όχι να κρύβεται. Θα υπερψηφίσουμε κάθε βήμα στην πρόοδο και θα περιμένουμε από τον δήθεν προοδευτικό κ. Ανδρουλάκη να κάνει το ίδιο», προσέθεσε, παραπέμποντας στην επαμφοτερίζουσα στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αλλά και στα όσα συνέβησαν στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή, όταν του ζητήθηκαν εξηγήσεις για την στάση του, καθώς στη συνέντευξή του στο Star φάνηκε να βιάζεται να δηλώσει υπέρ του όποιου νομοσχεδίου φέρει στη Βουλή η ΝΔ —μετά τα όσα είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επ αυτού— και να απειλεί με διαγραφές όσους βουλευτές του κόμματός του δεν υπακούσουν.

Η αναφορά του κ. Κασσελάκη απευθυνόταν και στον κ. Πολάκη –αν όχι κυρίως σε αυτόν– καθώς ο βουλευτής Χανίων ήταν εκείνος που στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Παρασκευή, έθεσε μείζον ζήτημα, εκφράζοντας ενστάσεις όχι μόνο για τα περί κομματικής πειθαρχίας αλλά ακόμα και για την ίδια την ουσία του νόμου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στα χωριά «από 300 μέτρα υψόμετρο» και πάνω «δεν μπορούν να πειστούν» οι πολίτες για το νομοσχέδιο!

Κάποιες πληροφορίες μάλιστα, ανέφεραν πως όταν σε εκείνο το σημείο της συνεδρίασης της ΠΓ κάποιος υπενθύμισε στον κ. Πολάκη την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για τον σχετικό νόμο που είχε τις υπογραφές όλων των βουλευτών του κόμματος, ο χανιώτης βουλευτής απάντησε δηκτικά: «Ασε τώρα… με τις υπογραφές που μας πήρε ο (τότε διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα) Καλογήρου».

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε γενικότερα στα δικαιώματα ρωτώντας: «Ποιος διαφωνεί μία γυναίκα που δέχεται παρενόχληση στον χώρο εργασίας να μπορεί να το καταγγείλει δίχως τον φόβο των αντιποίνων;».

«Συμφωνώ με τον κ. Σαμαρά»

Κατά τα άλλα, ο κ. Κασσελάκης παρατήρησε ότι «μετά από πολλές κωλοτούμπες ο κ. Μητσοτάκης», λέει ότι θα φέρει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και πρόσθεσε «άντε να το δούμε». Σημείωσε δε με μια δόση χιούμορ: «Θα φθάσω να συμφωνήσω με τον κ. Σαμαρά, πώς γίνεται εμείς που ζητάμε από τους πολίτες να συμμετέχουν να ζητάμε από τους βουλευτές να απέχουν».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...