310
Γιατρός εξετάζει ύποπτο κρούσμα για κορονοϊό, σε νοσοκομείο της Νάντ | Reuters

Γαλλία: Τον Δεκέμβριο το πρώτο κρούσμα κορονοϊού!

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2020, 20:03
Γιατρός εξετάζει ύποπτο κρούσμα για κορονοϊό, σε νοσοκομείο της Νάντ
|Reuters

Γαλλία: Τον Δεκέμβριο το πρώτο κρούσμα κορονοϊού!

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2020, 20:03

Στις 27 Δεκεμβρίου, έναν περίπου μήνα πριν τις 24 Ιανουαρίου, όταν και επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στο έδαφός της, η Γαλλία είχε ήδη έναν ασθενή με Covid-19, ο οποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Παρισιού με πνευμονία.

Αυτό υποστήριξε την Κυριακή το βράδυ σε συνέντευξή του ο δρ. Ιβ Κοέν, επικεφαλής λοιμωξιολόγος στο κορυφαίο νοσοκομείο Avicenne του Παρισιού.

Ο γάλλος γιατρός και η ομάδα του επανέλαβαν διαγνωστικά τεστ για τον ιό της γρίπης και τους υπόλοιπους κορονοϊούς σε 24 ασθενείς, οι οποίοι νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα τον Δεκέμβριο του 2019.

«Πραγματοποιήσαμε εκ νέου ανάλυση σε όλα τα αρνητικά τεστ που είχαν γίνει σε άτομα που είχαν διαγνωστεί με πνευμονία. Από τους 24 ασθενείς, βρήκαμε ένα θετικό στον κορονοϊό στις 27 Δεκεμβρίου, όταν ο ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Avicenne», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στα γαλλικά ΜΜΕ ο δρ Κοέν και πρόσθεσε ότι το τεστ επαναλήφθηκε αρκετές φορές για να επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα.

«Ναι, ταιριάζει απόλυτα. Κάναμε δύο φορές τον έλεγχο και ταιριάζει, οπότε έχουμε κρούσμα κορονοϊού στην Γαλλία από τον Δεκέμβριο».

Ο γιατρός σημείωσε ότι ανέφερε την περίπτωση στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές και ζήτησε να επανεξεταστούν και άλλοι ασθενείς που είχαν διαγνωστεί αρνητικοί την ίδια περίοδο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ασθενής, ένας άνδρας γύρω στα 50, ήταν άρρωστος για 15 ημέρες και μόλυνε τα δύο του παιδιά, αλλά όχι την γυναίκα του η οποία εργάζεται σε ένα σούπερ μάρκετ, στον πάγκο με τα ψάρια.

Ο γιατρός ρώτησε εάν η σύζυγος μπορεί να είχε εκτεθεί σε ψάρια από την Κίνα, αλλά τόνισε ότι είχε εκτεθεί μόνο σε ψάρια που παράγονται στην Γαλλία.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο άνδρας αυτός μπορεί να είναι και ο «ασθενής μηδέν της Γαλλίας».

«Αλλά μπορεί να υπάρχουν και άλλοι ασθενείς σε άλλες περιοχές» τόνισε συμπληρώνοντας «Ο ιός μπορεί να κυκλοφορεί ακόμα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο ασθενής όσο και τα παιδιά του έχουν αναρρώσει πλήρως και είναι καλά στην υγεία τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...