198
Αστυνομικός περιπολεί κοντά στη Νοτρ Νταμ | REUTERS/Fabrizio Bensch

Γαλλία: Συνελήφθη Ρώσος που σχεδίαζε «αποσταθεροποιητικές» ενέργειες στους Ολυμπιακούς

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2024, 11:07
Αστυνομικός περιπολεί κοντά στη Νοτρ Νταμ
|REUTERS/Fabrizio Bensch

Γαλλία: Συνελήφθη Ρώσος που σχεδίαζε «αποσταθεροποιητικές» ενέργειες στους Ολυμπιακούς

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2024, 11:07

Ενας ρώσος υπήκοος συνελήφθη στο Παρίσι επειδή «σχεδίαζε» πράξεις πολιτικής αποσταθεροποίησης «μεγάλης κλίμακας» κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο 40χρονος ύποπτος κατηγορείται ότι έδινε πληροφορίες «σε ξένη δύναμη με σκοπό την πρόκληση εχθροπραξιών στη Γαλλία», σύμφωνα με την Telegraph.

Αξιωματικοί της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Ασφάλειας (DGSI) συνέλαβαν τον ύποπτο την Κυριακή και τον έθεσαν υπό κράτηση, ανέφεραν πηγές στη Le Parisien.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών της Γαλλίας παρακολουθούσαν τον ρωσικής καταγωγής άνδρα για αρκετές ημέρες πριν κάνουν έφοδο στο διαμέρισμά του στο Παρίσι πριν από την τελετή έναρξης την Παρασκευή.

Οι πράκτορες ανακάλυψαν «στοιχεία που υποδηλώνουν ότι «σχεδίαζε φιλορωσικές δράσεις για να αποσταθεροποιήσει τη Γαλλία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων», είπε μια πηγή με γνώση του θέματος.

Μια άλλη πηγή περιέγραψε τις δράσεις αυτές ως «μεγάλης κλίμακας» με δυνητικά «σοβαρές» συνέπειες.

Η σχεδιαζόμενη δολιοφθορά ήταν πολιτική και όχι τρομοκρατική, για αυτό οι κατηγορίες σχετίζονται με κατασκοπεία και όχι τρομοκρατία.

Η Γαλλία θα αναπτύξει συνολικά περισσότερους από 45.000 αστυνομικούς για τη φύλαξη της γαλλικής πρωτεύουσας στη διάρκεια των αγώνων.

Οι γαλλικές αρχές έχουν διεξάγει σχεδόν ένα εκατομμύριο ελέγχους σε εθελοντές, εργαζόμενους και άλλους που συμμετέχουν στους αγώνες, με αποτέλεσμα την απόρριψη περισσότερων από 3.500 αιτούντων για λόγους ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...