188
Απεργοί έξω από το εργοστάσιο της Renault, στο Λοριάν της Βρετάνης | Twitter

Γαλλία: Συνδικαλιστές σε εργοστάσιο της Renault κράτησαν ομήρους τους διευθυντές

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2021, 16:32
Απεργοί έξω από το εργοστάσιο της Renault, στο Λοριάν της Βρετάνης
|Twitter

Γαλλία: Συνδικαλιστές σε εργοστάσιο της Renault κράτησαν ομήρους τους διευθυντές

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2021, 16:32

Απεργοί εργάτες της Renault κράτησαν ομήρους τους προϊσταμένους τους για 12 ώρες, σε εργοστάσιο που η εταιρεία σκοπεύει να πουλήσει, στη βορειοδυτική Γαλλία.

Συνδικαλιστές «αιχμαλώτισαν» τους μάνατζερ το πρωί της Τρίτης και τους κράτησαν στο εργοστάσιο,  στο Λοριάν της Βρετάνης, μέχρι το βράδυ, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο πώλησης.

Ο εκπρόσωπος του αριστερού συνδικάτου, Μαλ Λε Γκοφ, είπε στους δημοσιογράφους ότι τελικά αποφάσισαν να αφήσουν τους προϊσταμένους να πάνε σπίτια τους «γιατί αρνούνταν να κάνουν διάλογο και δεν είχε νόημα να τους κρατάμε».

Η εταιρεία δήλωσε ότι προσπαθεί να πουλήσει το εργοστάσιο, στο οποίο εργάζονται 350 άτομα, ώστε να προστατέψει τις θέσεις εργασίας τους.

Το εργοστάσιο στη Λοριάν παραμένει κλειστό εδώ και ένα χρόνο, καθώς η Renault ψάχνει αγοραστή.

Περιστατικά «αιχμαλωσίας» ή επίθεσης κατά των διευθυντών έχουν συμβεί και στο παρελθόν, στη Γαλλία. Το 2014, εργάτες σε εργοστάσιο της Goodyear κράτησαν ομήρους τους προϊσταμένους τους για 300 ώρες, το 2015, εργαζόμενοι στην Air France κυνήγησαν διευθυντές και τους έσκισαν τα ρούχα μπροστά στις κάμερες. Το φαινόμενο ήταν ιδιαίτερα συχνό τα χρόνια του Νικολά Σαρκοζί, από το 2007 έως το 2012 και ο τότε γάλλος πρόεδρος έδωσε νέες εξουσίες στην αστυνομία για να το σταματήσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...