522
Η έπαυλη του 18ου αιώνα στο κτήμα που αγόρασε το ζεύγος Κλούνεϊ |

Γαλλία: Στα δικαστήρια το ζεύγος Κλούνεϊ για έναν αμπελώνα

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2021, 16:00
Η έπαυλη του 18ου αιώνα στο κτήμα που αγόρασε το ζεύγος Κλούνεϊ
|

Γαλλία: Στα δικαστήρια το ζεύγος Κλούνεϊ για έναν αμπελώνα

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2021, 16:00

Η είδηση οτι ο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ αγόρασαν μία μεγάλη έκταση, που περιλαμβάνει έπαυλη του 18ου αιώνα και αμπελώνα, στη γαλλική Προβάνς σκόρπισε ενθουσιασμό στους ντόπιους, που ονειρεύθηκαν χολιγουντιανά μεγαλεία για το χωριό τους.

Οι οινοποιοί του Μπρινιόλ «είδαν» τα ροζέ τους να αποκτούν διάσημη υπογραφή, ενώ ο δήμαρχος Ντιντιέ Μπρεμόν καταχάρηκε με τα αμερικανικά κανάλια που έσπευσαν στο χωριό.

«Με τον Τζορτζ Κλούνεϊ, περνάμε σε άλλη πίστα. Οταν έχεις κάποιον σαν τον Τζορτζ Κλούνεϊ να αγοράζει γη στην κοινότητά σου, δεν μπορείς παρά να συγχαρείς τον εαυτό σου», είπε γεμάτος χαρά την περασμένη εβδομάδα.

Βιάστηκε όμως, ο δήμαρχος καθώς εμφανίστηκε ένα σοβαρό νομικό εμπόδιο στην αγοραπωλησία, που μπορεί να την καθυστερήσει για χρόνια ή να την ακυρώσει.

Το δικαστήριο θα αποφασίσει αν το Κτήμα Καναντέλ ανήκει στο ζεύγος Κλούνεϊ – EPA/ANDY RAIN

Ενας άλλος αγοραστής προσέφυγε στα δικαστήρια, ισχυριζόμενος ότι είχε ήδη συμφωνήσει με τους ιδιοκτήτες του κτήματος Καναντέλ, ένα ζευγάρι αυστραλών συνταξιούχων, πριν μπουν στο παιχνίδι οι Κλούνεϊ, οι οποίοι δεν φαίνεται να το γνώριζαν και να παρανόμησαν. Η αθέτηση της συμφωνίας πώλησης επειδή άλλος αγοραστής πρόσφερε περισσότερα χρήματα, απαγορεύεται από τη γαλλική νομοθεσία. Ο πωλητής καλείται να πληρώσει πρόστιμο 5-10% του συμφωνηθέντος ποσού.

Καθώς όμως, η γαλλική Δικαιοσύνη δεν φημίζεται για την ταχύτητά της, η μήνυση δεν προβλέπεται να εκδικαστεί πριν περάσουν μήνες, μπορεί και χρόνια.

Ο Γκι Αζαρί, δικηγόρος του άλλου αγοραστή, ισχυρίζεται ότι ο πελάτης του είχε συμφωνήσει στα έξι εκατομμύρια ευρώ για την αγορά των 1.720 στρεμμάτων, που περιλαμβάνουν έπαυλη του 18ου αιώνα με έξι κρεβατοκάμαρες, δάσος, ελαιώνα, αμπελώνα και λίμνη.

Αποψη του Κτήματος Καναντέλ, στην Μπρινιόλ

Στη συνέχεια όμως, οι αυστραλοί ιδιοκτήτες ανέβασαν την τιμή στα 6,2 εκατ. ευρώ και ακύρωσαν τη συμφωνία, πουλώντας το κτήμα στους Κλούνεϊ.

Ο ίδιος είπε ότι θα περάσουν ένα με τέσσερα χρόνια μέχρι να φτάσει η υπόθεση στο πολιτικό δικαστήριο του γειτονικού Ντραγκινιάν. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τότε, θα είναι αβέβαιη η τύχη του κτήματος και η πώληση στους Κλούνεϊ μπορεί να ακυρωθεί.

Ο Αζαρί δεν διευκρίνισε αν υπάρχει υπογεγραμμένο συμβόλαιο ανάμεσα στον πελάτη του και τους ιδιοκτήτες του κτήματος.

Η απόβαση των διασήμων

Τα τελευταία χρόνια, η Προβάνς έχει δει πολλούς διάσημους και πλούσιους να καταφθάνουν στην περιοχή και να αγοράζουν αμπελώνες με την πρόθεση να παράγουν τα δικά τους ροζέ, που είναι και πολύ της μόδας, γράφουν οι Times.

Ο Τζορτζ Λούκας έχει στην κατοχή του το Σατό Μαργκί, πολύ κοντά στο Κτήμα Καναντέλ, ενώ ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί έχουν από κοινού το Κτήμα Μιραβάλ στο Κορέν, σε απόσταση μισής ώρας. Ο σερ Τζέιμς και η λαίδη Ντάισον έχουν το Κτήμα Ραμπέλ,  μία ώρα απόσταση προς τον βορρά. Ο Γιοακίμ Σπλίχαλ, γνωστός σεφ στη Γερμανία, έχει τον δικό του αμπελώνα στη Μπρινιόλ –αλλά δεν είναι Τζορτζ Κλούνεϊ.

Ο Ερίκ Λαμπέρ, πρόεδρος της τοπικής ένωσης οινοπαραγωγών, είπε ότι δεν γνωρίζει αν οι Κλούνεϊ θέλουν να κάνουν τα δικά τους κρασιά, όπως ο Πιτ και η Τζολί, ο Λούκας και οι Ντάισον. Πρόσθεσε όμως, ότι η παρουσία του σταρ θα είναι ευεργετική για τα κρασιά και όλη την περιοχή –αν τελικά έρθει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...