239
Γάλλοι βουλευτές ετοιμάζονται να παρακολουθήσουν το βίντεο | YouTube

Γαλλία: Σοκ στην Εθνοσυνέλευση από την προβολή βίντεο με τις θηριωδίες της Χαμάς

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2023, 10:52
Γάλλοι βουλευτές ετοιμάζονται να παρακολουθήσουν το βίντεο
|YouTube

Γαλλία: Σοκ στην Εθνοσυνέλευση από την προβολή βίντεο με τις θηριωδίες της Χαμάς

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2023, 10:52

Σοκαρισμένοι εμφανίστηκαν πολλοί γάλλοι βουλευτές μετά την προβολή βίντεο, την Τρίτη, στη γαλλική Εθνοσυνέλευση που καταγράφει θηριωδίες, τις οποίες διέπραξαν τρομοκράτες της Χαμάς κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

«Πιστεύω ότι όσοι είδαν αυτό το βίντεο δεν θα μπορούν να κοιμηθούν ήσυχοι για πολύ καιρό», είπε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος «Αναγέννηση», Ματιέ Λεφέβρ.

Το οπτικό υλικό αποτελεί συρραφή αποσπασμάτων που καταγράφηκαν από κάμερες και κινητά τηλέφωνα είτε των δραστών – οι οποίοι σκοτώθηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις– είτε επιζώντων και διασωστών.

Οι ισραηλινές αρχές το έχουν προωθήσει σε πολλές χώρες καθώς και στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τη διεθνή κοινή γνώμη.

Προβολή του βίντεο έγινε πρόσφατα και στο Χόλιγουντ με πρωτοβουλία της ισραηλινής σταρ Γκαλ Γκαντότ.

Δακρυσμένος ήταν στο τέλος της προβολής, ο βουλευτής των Ρεπουμπλικανών, Μεγιέρ Χαμπίμπ. Ο βουλευτής του ίδιου κόμματος, Ερίκ Σιοτί, παραδέχθηκε ότι υποχρεώθηκε να στρέψει αλλού το βλέμμα του εξαιτίας των σκληρών εικόνων.

Για εικόνες «ωμής βίας» έκανε λόγο ο Νταβίντ Γκιρό, βουλευτής του ακροαριστερού κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία», το οποίο έχει δεχθεί επικρίσεις για την στάση του απέναντι στην αιματοχυσία που προκάλεσε η Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος.

Αντίστοιχο σοκ είχε προκαλέσει η προβολή του βίντεο και στην Κνεσέτ, όπου κάποιοι βουλευτές λιποθύμησαν ή βγήκαν από την αίθουσα μην αντέχοντας την ωμότητα των εικόνων.

Η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στοίχισε τη ζωή σε περίπου 1.200 ανθρώπους, ενώ περίπου 240 αιχμάλωτοι, πολίτες περίπου 30 χωρών, κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...