280
Τα κοτόπουλα της Carrefour θα ψήνονται με τον όρθρο ένεκα ενεργειακής οικονομίας | Shutterstock

Γαλλία: Πώς η Carrefour εξοικονομεί ενέργεια ψήνοντας πρωί πρωί τα κοτόπουλα

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2022, 14:01
Τα κοτόπουλα της Carrefour θα ψήνονται με τον όρθρο ένεκα ενεργειακής οικονομίας
|Shutterstock

Γαλλία: Πώς η Carrefour εξοικονομεί ενέργεια ψήνοντας πρωί πρωί τα κοτόπουλα

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2022, 14:01

Επειτα από τη… φαεινή ιδέα που είχε τις προάλλες ο ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ να συνδέσει τη γραβάτα του με την εξοικονόμηση ενέργειας, μπορεί πλέον να βγει ο καθένας και να ισχυριστεί ό,τι θέλει όσον αφορά το ζητούμενο: ανοίγουμε ή όχι το κλιματιστικό όταν έχει ζέστη;

Ή και το αντίστροφο, σε λίγους μήνες: κλείνουμε ή όχι το κλιματιστικό όταν έχει παγωνιά; Διότι, τότε, στο ψύχος και με κλειστό το κλιματιστικό, όχι μόνο οι γραβάτες δεν θα φτουράνε, αλλά θα θέλει κασκόλ πάνω απ’ τα τρίδιπλα πουλόβερ και τα χοντρά παλτά το κοκαλάκι μας για να ζεσταθεί. Χώρια η σκούφια.

Την ευφάνταστη γραμμή Σάντσεθ ενστερνίστηκε και επεξέτεινε η γαλλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Carrefour που έκρινε ότι συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας η ώρα κατά την οποία θα ψήνονται τα πουλερικά της στους φούρνους της.

Η Carrefour, που σημαίνει «σταυροδρόμι» και διαθέτει στη Γαλλία περί τα 1.700 σούπερ μάρκετ, κάθισε και σκέφτηκε ότι η ευρωπαϊκή οικονομία βρίσκεται σε… σταυροδρόμι, χειμερινό και φυλλοβόλο. Θέλησε λοιπόν να βοηθήσει, δίνοντας το καλό παράδειγμα στους κολοσσούς του ιδιωτικού τομέα.

Γραβατωμένα ή μη, τα κοτόπουλα της Carrefour θα ψήνονται πλέον στις 7 το πρωί αντί για τις 8, ώστε να μειωθεί η κατανάλωση ρεύματος κατά τις ώρες αιχμής.

Και σε ό,τι αφορά τον πάγο ο οποίος προορίζεται για ιχθυοτροφεία, αποφασίστηκε ότι στο τέλος της ημέρας η τήξη του θα γίνεται με φυσικό τρόπο, χωρίς τη χρήση ζεστού νερού. (Και εδώ δεν παίζει κανέναν ρόλο αν οι τσιπούρες θα είναι ή δεν θα είναι γραβατωμένες.)

Η Corriere della Sera ανέδειξε την είδηση δίνοντας και την πρόσθετη πληροφορία ότι οι Γάλλοι (υπουργείο Οικολογίας) ανέλυσαν την κατανάλωση ενέργειας στον τριτογενή τομέα ως εξής: 42% θέρμανση, 27% ηλεκτρικό ρεύμα, 11% ζεστό νερό, 10% κλιματισμός.

.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...