513
Η «ίντερσεξ» πυγμάχος είναι γυναίκα από γεννησιμιού της, με αρσενικά χρωμοσώματα και φουλ τεστοστερόνη. Αλλά το ζήτημα είναι άλλο: δεν τη θέλουν οι Ρώσοι | REUTERS/Isabel Infantes

Γαλλία: Πούτιν και Μαύρη Διεθνής συκοφαντούν το Παρίσι 2024

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2024, 19:25
Η «ίντερσεξ» πυγμάχος είναι γυναίκα από γεννησιμιού της, με αρσενικά χρωμοσώματα και φουλ τεστοστερόνη. Αλλά το ζήτημα είναι άλλο: δεν τη θέλουν οι Ρώσοι
|REUTERS/Isabel Infantes

Γαλλία: Πούτιν και Μαύρη Διεθνής συκοφαντούν το Παρίσι 2024

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2024, 19:25

Την ερμηνεία του φαινομένου της παγκόσμιας αντίδρασης πολιτικών και προσωπικοτήτων, αλλά και των χρηστών των social media, όσον αφορά τη συμμετοχή της «ίντερσεξ αθλήτριας» (λεπτομέρειες εδώ) στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024 επιχείρησε να ερμηνεύσει με όρους γεωπολιτικού ανταγωνισμού και, προς το παρόν, νέου Ψυχρού Πολέμου η Repubblica, εμπλέκοντας στο στόρι της και την επίσης διεθνή κατακραυγή για το ιδιότυπο περιεχόμενο της Τελετής Εναρξης.

Ως προς το θέμα της αφρικανής «ίντερσεξ» πυγμάχου, που μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από το εναρκτήριο καμπανάκι του αγώνα «λιάνισε» με δυο γροθιές τη μη «ίντερσεξ» ιταλίδα αντίπαλό της, οι Αναΐς Τζινόρι και Τζουλιάνο Φοσκίνι έγραψαν ότι το πρώτο σχόλιο περί «τρανς αθλήτριας» εκτοξεύθηκε στο διάστημα της πλατφόρμας Χ (του Κροίσου Ελον Μασκ και γενναίου χρηματοδότη του Τραμπ) από τον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι.

Ο αρχηγός της Λέγκας επετέθη κατά της woke ατζέντας με ένα ψέμα. «Η Αλγερινή δεν είναι ‘‘τρανς’’, αλλά γυναίκα, αφού πάντα γυναίκα ήταν» του απάντησε το δημοσιογραφικό δίδυμο. Συνεπώς, «εδώ έχουμε να κάνουμε με fake news, τα οποία άναψαν τη φωτιά».

Κατόπιν η Repubblica παρέθεσε τις δηλώσεις διαφόρων κυβερνητικών παραγόντων της Ιταλίας, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η ιταλίδα αθλήτρια κινδύνευσε όντως να τραυματιστεί σοβαρά στο ριγκ. «Ομως η Αλγερινή μια ζωή πάλευε με άλλες αθλήτριες, μάλιστα είχε προσκληθεί και στην Ιταλία. Τι μεσολάβησε, άραγε, από τότε;»

Οι ιταλοί δημοσιογράφοι είδαν ρωσικό δάκτυλο στην υπόθεση και κάποιο ξεκαθάρισμα λογαριασμών τύπου Μαφίας: «Υπήρξε τακτοποίηση εκκρεμοτήτων στον κόσμο της πυγμαχίας μεταξύ της ρωσικής ομοσπονδίας πυγμαχίας, η οποία έχει αποκλείσει την αλγερινή αθλήτρια, και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία έχει αποκλείσει τη Ρωσία και δεν αναγνωρίζει την πυγμαχική ομοσπονδία της». Το θέμα, λοιπόν, αφορά οπωσδήποτε και το Ουκρανικό, άρα είναι μάλλον σοβαρότερο από τη woke ατζέντα.

Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι «το 80% των σχολίων στα social media ήταν εναντίον της Αλγερινής» ως αποτέλεσμα «οργανωμένης εκστρατείας που ακολούθησε την ανάρτηση του Σαλβίνι». Ποιος την οργάνωσε; «Η παγκόσμια και θορυβώδης φούσκα που οι γάλλοι ειδικοί αποκαλούν fachospère και απαρτίζεται από ξενοφοβικούς, ακροδεξιούς, αντισημίτες και συνωμοσιολόγους. Αυτοί έχουν βάλει στο στόχαστρο τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Αφού το δίδυμο ανέφερε όσους διαμαρτυρήθηκαν για τη συμμετοχή της «ίντερσεξ» αθλήτριας (ο αμερικανός κολυμβητής Ρίλεϊ Γκέινς, «που πρωτοστατεί σε εκστρατεία κατά των ‘‘τρανς’’ αθλητών στον γυναικείο αθλητισμό», ο Ελον Μασκ και η συγγραφέας του «Χάρι Πότερ», Τζέι Κέι Ρόουλινγκ, «που επετέθη στην Κάμαλα Χάρις σε σχέση με το περιστατικό στο ρινγκ»), έγραψε ότι «το Κρεμλίνο έχει στοχοποιήσει τη Γαλλία, όπως λέει ο ιστορικός Νταβίντ Κολόν».

Επίσης, το ιταλικό ρεπορτάζ έγραψε ότι «η κρατική υπηρεσία της Γαλλίας Viginium», που είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση του web και για την προστασία από ξένες ψηφιακές παρεμβολές, «αποκάλυψε ότι την όλη εκστρατεία χειραγώγησης, η οποία φέρει την κωδική ονομασία ‘‘Matryoshka’’, κινεί η Μόσχα μέσω της πλατφόρμας Χ, με στόχο τη διάδοση εχθρικού προς το Παρίσι 2024 περιεχομένου».

Οσον αφορά την τελετή έναρξης των εφετινών Ολυμπιακών Αγώνων, για την οποία οι γάλλοι διοργανωτές αναγκάστηκαν να ζητήσουν συχώρεση από όσους ενοχλήθηκαν, η Repubblica έγραψε ότι τα ίδια άτομα που εξανέστησαν με την «ίντερσεξ» πυγμάχο είχαν διαμαρτυρηθεί και για «το queer συμπόσιο στην Τελετή Εναρξης, ότι δήθεν ήταν παρωδία του “Μυστικού Δείπνου”».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...