Εκατοντάδες άνθρωποι έδωσαν το «παρών» τη Δευτέρα στην κηδεία της Λόλα Νταβιέτ, του 12χρονου κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό μέσα σε μία βαλίτσα προ δύο εβδομάδων στο Παρίσι. Οι έρευνες των επόμενων ημερών κατέληξαν στο πόρισμα ότι η μικρή βιάστηκε, βασανίστηκε και δολοφονήθηκε από μια 24χρονη άνεργη και άστεγη γυναίκα με καταγωγή από την Αλγερία.
Οπως ήταν φυσικό, το έγκλημα συγκλόνισε τη Γαλλία, με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να το χαρακτηρίζει «πράξη ακραίου κακού».
Η δολοφονία της 12χρονης όμως έγινε γρήγορα και αντικείμενο εκμετάλλευσης από ακροδεξιούς και νεοναζί, εξαιτίας του γεγονότος ότι η φερόμενη ως θύτης δεν είναι Γαλλίδα, γράφουν οι Times.
Αφού κάποιοι κυμάτισαν τη σημαία του νοτιοαφρικανικού απαρτχάιντ σε μια διαμαρτυρία και ζήτησαν την επιστροφή της θανατικής ποινής την περασμένη εβδομάδα, η Ντελφίν και ο Γιόχαν Νταβιέτ, οι γονείς του κοριτσιού, ζήτησαν ηρεμία και τον τερματισμό της «πολιτικής και μιντιακής αναταραχής».
Το σώμα της Λόλα ανακαλύφθηκε σε μια πλαστική βαλίτσα σε αυλή πολυκατοικίας της στο Παρίσι πριν από δύο εβδομάδες, αφού εξαφανίστηκε στον δρόμο της επιστροφής από το σχολείο. Η Ντάμπια Μπενκιρέντ, που έχει κατηγορηθεί για τη δολοφονία, τον βιασμό και τον βασανισμό του κοριτσιού, φαίνεται ότι παρέσυρε τη μικρή στο διαμέρισμα της αδελφής της, η οποία μένει στο ίδιο τετράγωνο με την οικογένεια του θύματος.
Το κορίτσι πέθανε από ασφυξία που προκλήθηκε από τέιπ που της είχε τοποθετηθεί στο στόμα.
Ο ιατροδικαστής σημείωσε ότι η Λόλα είχε πολλαπλές πληγές στο πρόσωπο, την πλάτη και τον λαιμό, μαζί με τους αριθμούς «1» και «0» χαραγμένους με κόκκινο χρώμα στα πόδια της.
Ο εισαγγελέας είπε ότι κατά την ανάκριση, ο Μπενκιρέντ είχε κάνει αλλοπρόσαλλες δηλώσεις, που εναλλάσσονταν μεταξύ της παραδοχής και της αμφισβήτησης των γεγονότων.
Συμπλήρωσε ότι η κατηγορούμενη φαίνεται να διέπραξε «επίθεση σεξουαλικού χαρακτήρα» στο κορίτσι αφού το ανάγκασε να κάνει ντους. Η γυναίκα πιστεύεται ότι μετέφερε το πτώμα στα προάστια του Παρισιού σε μια βαλίτσα και στη συνέχεια το έφερε πίσω στην περιοχή όπου ζούσε.
Η βίζα της Μπενκιρέντ, η οποία έφτασε στη Γαλλία το 2016, είχε λήξει και στη γυναίκα είχε επιδοθεί εντολή απέλασης τον Αύγουστο.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News