221
Επτάχρονος στις ΗΠΑ κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού (φωτογραφία αρχείου) | REUTERS/Jon Cherry

Γαλλία: Μόνο για ειδικές κατηγορίες το εμβόλιο σε παιδιά 5-11 ετών

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2021, 14:22
Επτάχρονος στις ΗΠΑ κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού (φωτογραφία αρχείου)
|REUTERS/Jon Cherry

Γαλλία: Μόνο για ειδικές κατηγορίες το εμβόλιο σε παιδιά 5-11 ετών

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2021, 14:22

Υπό όρους τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού για τον κορονοϊό των παιδιών ηλικίας από 5 έως 11 ετών η Ανώτατη Αρχή για την Υγεία (HAS) της Γαλλίας την Τρίτη.

Τα παιδιά που θα έχουν δικαίωμα να εμβολιαστούν, θα πρέπει να ανήκουν σε συγκεκριμένες ομάδες με υποκείμενα νοσήματα, που κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά από τη λοίμωξη Covid-19.

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν άτομα που λαμβάνουν χημειοθεραπεία, έχουν κάνει μεταμόσχευση και γενικά έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Επίσης, εμβόλιο σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα θα δικαιούνται να κάνουν και όσα παιδιά διαμένουν στο ίδιο σπίτι με ευάλωτα άτομα, δηλαδή με όσους κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά η να χάσουν τη ζωή τους αν μολυνθούν με κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (ΕΜΑ) ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου για τον κορονοϊό της Pfizer σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών (εδώ) και μία μία οι χώρες αποφασίζουν για τη χορήγησή του.

Στην Ελλάδα, πάντως, οι ειδικοί της Εθνικής Επιτροπή Εμβολιασμών εμφανίζονται επιφυλακτικοί με την απόφαση της ΕΜΑ, και όπως ανακοίνωσε χθες η πρόεδρος της επιτροπής Μαρία Θεοδωρίδου, για να εγκριθεί το εμβόλιο σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, θα πρέπει πρώτα να γίνει έρευνα για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και να αντληθούν δεδομένα από άλλες χώρες που έχουν εφαρμόσει τον εμβολιασμό σε μικρά παιδιά, προτού αποφασίσει για τη χορήγησή του (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...