207
φωτογραφία αρχείου | Twitter

Γαλλία: Μαθητής μαχαίρωσε και σκότωσε καθηγήτρια μέσα στην τάξη

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2023, 14:17
φωτογραφία αρχείου
|Twitter

Γαλλία: Μαθητής μαχαίρωσε και σκότωσε καθηγήτρια μέσα στην τάξη

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2023, 14:17

Eνας 16χρονος μαθητής μαχαίρωσε το πρωί της Τετάρτης, μέσα στη σχολική τάξη, την 50χρονη καθηγήτρια των ισπανικών ενός ιδιωτικού σχολείου, η οποία υπέκυψε στην συνέχεια στα τραύματά της.

Η επίθεση σημειώθηκε στη νοτιοδυτική Γαλλία, στο καθολικό λύκειο του Αγίου Θωμά Ακινάτη του Σεν-Ζαν-ντε-Λυς, στη γαλλική Χώρα των Βάσκων.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, την ώρα που το θύμα παρέδιδε μάθημα, ο μαθητής εισέβαλε στην τάξη οπλισμένος με μαχαίρι και της επιτέθηκε.

«Επιβεβαιώνω ότι υπήρξε επίθεση με μαχαίρι και ότι το θύμα υπέκυψε», δήλωσε ο εισαγγελέας Ζερόμ Μπουριέ.

Ο μαθητής συνελήφθη και γαλλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ανήλικο με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα ο οποίος σκότωσε την καθηγήτριά του επειδή, όπως είπε, τον καθοδήγησε «μία φωνή».

Στο σχολείο μετέβησαν ο γάλλος υπουργός Παιδείας, Παπ Ντιαγέ, αστυνομικοί και δικαστικοί λειτουργοί, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την συντριβή της γαλλικής κυβέρνησης για το τραγικό συμβάν.

Οι μαθητές του σχολείου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή των Πυρηναίων, αποχώρησαν το μεσημέρι από το σχολείο, αφού για προληπτικούς λόγους έμειναν κλεισμένοι στις τάξεις τους για δυο ώρες.

Αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί στις 13 Σεπτεμβρίου 2022, όταν 15χρονος μαθητής μαχαίρωσε στον λαιμό καθηγήτρια λυκείου της Καν στη Νορμανδία. Η 63χρονη καθηγήτρια βγήκε από το νοσοκομείο λίγες ημέρες αργότερα, ενώ ο δράστης της επίθεσης, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κρατείται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...