299
Ο παραλιακός «Περίπατος των Αγγλων», η περίφημη Promenade des Anglais, αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες τα ηλιόλουστα Σαββατοκύριακα του χειμώνα | REUTERS/Eric Gaillard

Γαλλία: Η Νίκαια κλείνει τα Σαββατοκύριακα για να περιορίσει τους τουρίστες!

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2021, 16:34
Ο παραλιακός «Περίπατος των Αγγλων», η περίφημη Promenade des Anglais, αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες τα ηλιόλουστα Σαββατοκύριακα του χειμώνα
|REUTERS/Eric Gaillard

Γαλλία: Η Νίκαια κλείνει τα Σαββατοκύριακα για να περιορίσει τους τουρίστες!

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2021, 16:34

Στην αυξημένη τουριστική κίνηση που καταγράφεται τα Σαββατοκύριακα αποδίδουν οι Αρχές της Νίκαιας την αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού. Για τον λόγο αυτόν ο δήμαρχος της γαλλικής πόλης ζήτησε να επιβληθεί lockdown τα Σαββατοκύριακα στην περιοχή προκειμένου να ανακοπεί η εισροή επισκεπτών. «Οι τουρίστες είναι καλοδεχούμενοι υπό φυσιολογικές συνθήκες, αλλά η πόλη είναι αναγκαίο να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της μεγάλης αύξησης στα κρούσματα του κορονοϊού» τόνισε ο Κριστιάν Εστροζί.

Η περιοχή της Νίκαιας παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό μολύνσεων στη Γαλλία, με 740 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Covidtracker.fr, ποσοστό τριπλάσιο του εθνικού μέσου όρου.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει άμεσα για την υιοθέτηση αυστηρότερων μέτρων με στόχο τον έλεγχο του ιού στην πόλη.

«Χρειαζόμαστε ισχυρά μέτρα που εκτείνονται πέραν της πανεθνικής απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 6 μ.μ., είτε πιο αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας είτε μερικό και με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια lockdown. Ενα lockdown το Σαββατοκύριακο θα είχε νόημα… θα σταματούσε την εισροή επισκεπτών», δήλωσε ο δήμαρχος Κριστιάν Εστροζί στον ραδιοφωνικό σταθμό franceinfo.

«Ο καιρός είναι καλός, όλοι σπεύδουν να έρθουν εδώ. Ενα lockdown τα Σαββατοκύριακο θα το ανέκοπτε αυτό, χωρίς να σταματήσει την οικονομική δραστηριότητα στην πόλη», δήλωσε.

Ο Εστροζί είπε ότι τα ποσοστά κρουσμάτων είχαν καταγράψει άλμα λόγω της μαζικής εισροής τουριστών κατά τις εορτές των Χριστουγέννων. Οι διεθνείς πτήσεις προς την πόλη είχαν αυξηθεί από 20, μία ημέρα πριν από τα Χριστούγεννα, σε 120 κατά τη διάρκεια των εορτών – και όλα αυτά χωρίς οι ταξιδιώτες να υποβάλλονται σε τεστ κορονοϊού στη χώρα προέλευσης ή κατά την άφιξή τους.

«Θα χαρούμε να δεχθούμε πολλούς τουρίστες αυτό το καλοκαίρι, μόλις κερδίσουμε αυτή τη μάχη, αλλά είναι καλύτερο να έχουμε μια περίοδο κατά την οποία λέμε “Μην έρθετε εδώ, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή”. Η προστασία της Νίκαιας είναι η προτεραιότητά μου», δήλωσε ο γάλλος αξιωματούχος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News