368
Υποστηρικτές της Γαλλίας στις κερκίδες του γηπέδου της Νίκαιας | REUTERS

Γαλλία: Φρενήρης ενθουσιασμός για το Μουντιάλ ποδοσφαίρου γυναικών

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2019, 16:40
Υποστηρικτές της Γαλλίας στις κερκίδες του γηπέδου της Νίκαιας
|REUTERS

Γαλλία: Φρενήρης ενθουσιασμός για το Μουντιάλ ποδοσφαίρου γυναικών

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2019, 16:40

Φρενήρη ενθουσιασμό έχει προκαλέσει στη Γαλλία το Μουντιάλ ποδοσφαίρου γυναικών και οι επιτυχίες της γαλλικής ομάδας στα δύο πρώτα παιχνίδια, έναντι της Νότιας Κορέας με 4-0 και της Νορβηγίας με 2-1.

Η τηλεθέαση είναι η διπλάσια από την αναμενόμενη, τα στάδια υποδέχονται γεμάτα τις γαλλίδες παίκτριες, ενώ οι φανέλες τους πωλούνται κατά χιλιάδες.

Καθώς η Γαλλία ετοιμαζόταν να αντιμετωπίσει τη Νιγηρία το βράδυ της Δευτέρας στη Ρεν, η ομάδα παραμένει ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Αν αυτό συμβεί, θα είναι η πρώτη φορά που η ίδια χώρα έχει κερδίσει το Μουντιάλ αντρών και γυναικών με ένα χρόνο διαφορά.

Περισσότεροι από 10 εκατ. τηλεθεατές στη Γαλλία παρακολουθούν τα παιχνίδια της εθνικής τους ομάδας. Το 54% είναι άντρες κάτω των 50 ετών, πολλοί από τους οποίους μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την ποιότητα του ποδοσφαιρικού θεάματος.

Οι γαλλίδες παίκτριες πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Νορβηγίας

Οι σταρ της ομάδας, Αμαντίν Ανρί, Ουζενί Λε Σομέ και Γουέντι Ρενάρ κοσμούν τα πρωτοσέλιδα και οι ειδικοί προβλέπουν αύξηση των εσόδων στο γυναικείο ποδόσφαιρο από χορηγίες.

Δημοφιλής είναι και η Κορίν Ντιάκρ, η προπονήτρια της ομάδας, η οποία δείχνει να διασκεδάζει τους χαρακτηρισμούς υπερβολικά αυστηρή και σοβαρή που της προσάπτουν οι δημοσιογράφοι.

«Πριν από έξι μήνες, αν ένα εκατ. τηλεθεατές παρακολουθούσαν ένα γυναικείο παιχνίδι, θα μιλούσαμε για καλό νούμερο. Αλλά τώρα, τις βλέπουν 10 εκατ. άνθρωποι γιατί παίζουν πολύ καλά. Και στο ποδόσφαιρο, πρέπει να “μπεις” στα σπίτια των τηλεθεατών για να“ μετρήσεις”», είπε στην Guardian η Βιρζινί Μπασελιέ, αθλητική συντάκτρια στην εφημερίδα Ouest France.

«Στο ματς με τη Νορβηγία, νόμιζα ότι ο κόσμος στις κερκίδες θα ήταν κυρίως γυναίκες, αλλά έκανα λάθος. Ηταν άνθρωποι κάθε ηλικίας, πολλές οικογένειες, νεαρά αγόρια, συνταξιούχοι και αντροπαρέες. Ηρθαν γιατί ήξεραν ότι θα δουν ένα καλό παιχνίδι», είπε η ίδια.

Κάποιοι ελπίζουν ότι εκτός από περισσότερους χορηγούς, το Μουντιάλ Γυναικών θα φέρει και μεγαλύτερες απολαβές στις παίκτριες, που παίρνουν «ψίχουλα» σε σχέση με τους άντρες συναδέλφους τους.

Η εθνική Γαλλίας πριν το παιχνίδι με τη Νορβηγία

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...