268
Πολίτες κάνουν βόλτα σε κεντρικό δρόμο στο Παρίσι, εν μέσω πανδημίας | REUTERS/Violeta Santos Moura

Γαλλία: Ελπίδες για κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού τον Απρίλιο

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2022, 18:41
Πολίτες κάνουν βόλτα σε κεντρικό δρόμο στο Παρίσι, εν μέσω πανδημίας
|REUTERS/Violeta Santos Moura

Γαλλία: Ελπίδες για κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού τον Απρίλιο

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2022, 18:41

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Γαλλίας βελτιώνεται τόσο γρήγορα, που οι υγειονομικές αρχές της χώρας εκτιμούν ότι υπάρχουν λόγοι να ελπίζουμε ότι στα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου, θα μπορούν να καταργήσουν το πιστοποιητικό ανοσίας.

«Ο αριθμός νοσηλευομένων παραμένει πολύ υψηλός σε αυτή τη φάση, υψηλότερος από το ρεκόρ που είχαμε την άνοιξη του 2020, αλλά στις προβλέψεις που κάνουμε, υπάρχουν λόγοι να ελπίζουμε ότι σε αυτόν τον χρονικό ορίζοντα η κατάσταση θα έχει βελτιωθεί αρκετά, ώστε να μπορέσουμε να άρουμε και τα τελευταία περιοριστικά μέτρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Γκαμπριέλ Ατάλ. Στο μέτωπο του αριθμού των κρουσμάτων, «η πτώση είναι ξεκάθαρη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Αλέν Φισέρ, επικεφαλής της εμβολιαστικής εκστρατείας στη χώρα, εκτίμησε την Τετάρτη, ενώπιον της Γερουσίας, ότι η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης θα είναι δυνατή, όμως υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

«Από επιστημονικής και ιατρικής απόψεως, χρειαζόμαστε μειωμένο ποσοστό επίπτωσης, κάτι που πρακτικά σημαίνει σημαντικά λιγότερα ημερήσια κρούσματα», είπε ο δρ Φισέρ.

Παράλληλα, όπως είπε ο ίδιος, θα πρέπει να έχει υποχωρήσει η υπέρμετρη πίεση στα νοσοκομεία, να επανέλθουν σε κανονική κατάσταση λειτουργίας και οι ασθενείς χωρίς Covid να μπορούν να νοσηλεύονται χωρίς καθυστέρηση. Απαιτείται επίσης υψηλή εμβολιαστική κάλυψη με αναμνηστικές δόσεις.

Ο Ατάλ συμφώνησε, δηλώνοντας ότι το πιστοποιητικό ανοσίας θα αρθεί «μόλις υπάρξει ομαλοποίηση της κατάστασης στα νοσοκομεία, δηλαδή ότι δεν θα υπάρχει πλέον νοσοκομείο υπό πολύ υψηλή πίεση λόγω της Covid».

Ο αριθμός των θανάτων στη Γαλλία από την έναρξη της πανδημίας αυξήθηκε και έφτασε τους 133.614 το βράδυ της Τρίτης. Πάνω από το 80% του συνολικού πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, ενώ το 78,5% είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...