368
Δεκάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν το αεροδρόμιο Μπορντώ Μερινιάκ | Sud Ouest Bordeaux/ Twitter

Γαλλία: Εκκενώσεις αεροδρομίων μετά από νέες απειλές για βόμβα

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2023, 14:03
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/10/23 16:00
Δεκάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν το αεροδρόμιο Μπορντώ Μερινιάκ
|Sud Ouest Bordeaux/ Twitter

Γαλλία: Εκκενώσεις αεροδρομίων μετά από νέες απειλές για βόμβα

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2023, 14:03
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/10/23 16:00

Για δεύτερη μέρα επικράτησε τρόμος και αναστάτωση στα γαλλικά αεροδρόμια, καθώς «τουλάχιστον οκτώ» είχαν εκκενωθεί ως νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, μετά από νέες απειλές για βόμβα.

Την Τετάρτη, εξαιτίας της ίδιας απειλής, εκκενώθηκαν 10 μεγάλα αεροδρόμια της Γαλλίας καθώς και το ανάκτορο των Βερσαλλιών για τρίτη (!) φορά βυθίζοντας τη χώρα πιο βαθιά στο κλίμα φόβου που επικρατεί μετά την τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής στο Αράς που κόστισε τη ζωή ενός καθηγητή.

Το αποτέλεσμα από την αναστάτωση της Τετάρτης ήταν να ακυρωθούν 130 πτήσεις και να σημειωθούν αμέτρητες καθυστερήσεις.

Την Πέμπτη, συνολικά 14 γαλλικά αεροδρόμια έλαβαν νέες απειλές, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι εκκενώσεις αφορούσαν, τα αεροδρόμια της Μπρεστ, της Καρκασόν, της Ρεν, της Ταρμπ, του Μπορντό-Μερινιάκ, της Μπεζιέ, του Μονπελιέ και της Ναντ.

Η γενική διεύθυνση πολιτικής αεροπορίας (DGAC), με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), επιβεβαιώνει πως «πολλά εθνικά αεροδρόμιο μεταξύ των οποίων εκείνο της Ναντ, έλαβαν σήμερα το πρωί απειλές για επίθεση», χωρίς ωστόσο να δίνει αριθμό ούτε να τα κατονομάζει, λόγω της μεταβαλλόμενης κατάστασης.

Ορισμένα αεροδρόμια έκαναν τα ίδια ανακοινώσεις για το θέμα. Το αεροδρόμιο της Λιλ ανέφερε στο τέλος του πρωινού στο X (πρώην Twitter) πως προχώρησε σε «εκκένωση έπειτα από συναγερμό για βόμβα» στη συνέχεια, μισή ώρα αργότερα, ανακοίνωσε το «τέλος του συναγερμού», με αποτέλεσμα «το σταδιακό άνοιγμα εκ νέου του αεροδρομίου».

«Το αεροδρόμιο της Ναντ αποτέλεσε εκ νέου αντικείμενο απειλής για βόμβα σήμερα, Πέμπτη, το πρωί, όπως και άλλα γαλλικά αεροδρόμια», δήλωσε το αεροδρόμιο στο AFP. «Σε συμφωνία με τις κρατικές υπηρεσίες, το αεροδρόμιο εκκενώθηκε προκειμένου να προχωρήσει στους απαραίτητους ελέγχους».

Εκκενώσεις σχολείων στο Βέλγιο

Δύο σχολεία στη Φλάνδρα δίπλα σε σουπερμάρκετ και πολυκατοικίες καθώς και ένα σχολείο στη Βαλλονία εκκενώθηκαν μετά από προειδοποίηση για βόμβα.

Στη Φλάνδρα οι μαθητές έχουν μεταφερθεί σε αθλητικό κέντρο όπως αναφέρουν τα βελγικά μέσα με την αστυνομία να σημειώνει ότι βρίσκονται ειδικοί στο πεδίο, καθώς και σκύλος εκπαιδευμένος για τον εντοπισμό εκρηκτικών. Το σημείωμα σχετικά με τα σχολεία της Φλάνδρας εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...