420
Η φωτογραφία του ΙΧ με το σπασμένο φανάρι που έχει κάνει τον γύρο του Διαδικτύου από το βράδυ της Δευτέρας | Τwitter

ΓΑΔΑ: Ψευδές ότι άνδρες της Ομάδας ΔΡΑΣΗ προκάλεσαν φθορές σε ΙΧ στην Πανόρμου

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2021, 15:21
Η φωτογραφία του ΙΧ με το σπασμένο φανάρι που έχει κάνει τον γύρο του Διαδικτύου από το βράδυ της Δευτέρας
|Τwitter

ΓΑΔΑ: Ψευδές ότι άνδρες της Ομάδας ΔΡΑΣΗ προκάλεσαν φθορές σε ΙΧ στην Πανόρμου

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2021, 15:21

«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα αναφερόμενα σε σημερινές αναρτήσεις ιστοσελίδων περί “πρόκλησης φθοράς σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή της Πανόρμου από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΡΑΣΗ”», αναφέρει  η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής σε επίσημη ανακοίνωσή της με αφορμή τις διαστάσεις που πήρε το θέμα μέσω αναρτήσεων στα social media και δημοσιευμάτων σε μερίδα του Τύπου.

Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε, «διαπιστώθηκε ότι η φθορά στο συγκεκριμένο όχημα είχε προκληθεί σε προγενέστερο χρόνο και ουδεμία εμπλοκή έχουν οι αστυνομικές δυνάμεις».

Eίχε προηγηθεί σφοδρή αντιπαράθεση στα social media μεταξύ εκείνων που κατήγγειλαν ότι κατά την αποχώρησή της το βράδυ της Δευτέρας από την περιοχή της Πανόρμου, η Ομάδα ΔΡΑΣΗ προκάλεσε εσκεμμένα φθορές σε σταθμευμένα ΙΧ, και αυτούς που απαντούσαν ότι το φανάρι του αυτοκινήτου στις φωτογραφίες και το βίντεο που διακινήθηκαν από τους καταγγέλλοντες, ήταν ήδη σπασμένο και το σχετικό hashtag στο Τwitter «σηκώθηκε» με μόνο στόχο την κατασυκοφάντηση των αστυνομικών.

Στο θέμα όμως, αναφέρθηκε και με επίσημη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για να επιτεθεί στον Πρωθυπουργό.

«Από χθες κάνει το γύρο του διαδικτύου βίντεο στο οποίο φαίνονται ειδικοί φρουροί να σπάνε σταθμευμένα αυτοκίνητα σε άδειους δρόμους στην περιοχή της Πανόρμου», αναφέρεται επί λέξει στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, για να στηριχθεί το επιχείρημα ότι «όσο ο κ. Μητσοτάκης θα χάνει τον έλεγχο της πανδημίας, τόσο θα επιτίθεται στην κοινωνία».

Την ίδια ώρα, με ερώτησή τους προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, 64 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  καταγγέλλουν την πρωτοφανή -όπως τη χαρακτηρίζουν- αστυνομική βία κατά πολιτών στη Νέα Σμύρνη, με τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρού από άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για «συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά αστυνομικής βίας», «τρομοκράτηση της κοινωνίας» και «αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία έχει αποτύχει πλήρως στη διαχείριση της πανδημίας».

Και στο πλαίσιο αυτό, καλούν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, «να απολογηθεί για τη βίαιη αντιμετώπιση των πολιτών σε πλατείες και δρόμους της χώρας» και να ενημερώσει τη Βουλή με συγκεκριμένα στοιχεία για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης.

Την ερώτηση υπογράφουν μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης, η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη, ο αναπληρωτής τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Διονύσης Καλαματιανός και οι βουλευτές του Νότιου Τομέα Αθηνών του κόμματος.

Επιπρόσθετα ο κ. Σπίρτζης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, ζητώντας να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αδικήματα όπως:

> Παράνομη οπλοφορία- οπλοχρησία,

> Κατάχρηση εξουσίας,

> Παράβαση καθήκοντος,

> Απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη και

> Βασανισμός συλληφθέντων.

Σύμφωνα τέλος με την ΕΛ.ΑΣ, οι τρεις από τις οκτώ προσαγωγές που έγιναν στην Πανόρμου, μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...