167
| IntimeNews

ΓΑΔΑ: Εσωτερική έρευνα για την «ανταρσία» των ΜΑΤ στη Λεωφόρο

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2023, 19:05
|IntimeNews

ΓΑΔΑ: Εσωτερική έρευνα για την «ανταρσία» των ΜΑΤ στη Λεωφόρο

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2023, 19:05

Σε εξέλιξη βρισκόταν το απόγευμα της Παρασκευής εσωτερική έρευνα στην ΕΛ.ΑΣ., με διαταγή του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, σχετικά με την αρχική άρνηση αστυνομικών των ΜΑΤ να μη μεταβούν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι Χάιφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα διατάχθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε το παράπτωμα της άρνησης εκτέλεσης διαταγής.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Πέμπτης αστυνομικοί έξι διμοιριών των ΜΑΤ προχώρησαν σε μία πρωτοφανή κίνηση: συγκεκριμένα, η διμοιρία σταμάτησε στη συμβολή της Κηφισίας με την Αλεξάνδρας και, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», διμοιρίτης φέρεται να είπε: «Θα παραμείνουμε εδώ και θα επέμβουμε μόνο εάν χρειαστεί να αποκαταστήσουμε την τάξη».

Η απόφαση αυτή ωστόσο δεν ήταν οριστική, καθώς λίγη ώρα αργότερα και μετά από επικοινωνία με τα ανώτερα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. τελικά οι αστυνομικοί έφτασαν στο γήπεδο για να εκτελέσουν κανονικά την υπηρεσία τους.

Η κίνηση των αστυνομικών έγινε ακριβώς μία εβδομάδα μετά τον σοβαρό τραυματισμό άνδρα των ΜΑΤ από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...