196
Oι υπουργοί Εξωτερικών των επτά πιο αναπτυγμένων βιομηχανικών χωρών κατά τη διάρκεια της συνόδου στη Γερμανία | Kay Nietfeld/Pool via REUTERS

G7: Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ τα σύνορα που η Ρωσία προσπαθεί να τροποποιήσει δια της ισχύος

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2022, 13:48
Oι υπουργοί Εξωτερικών των επτά πιο αναπτυγμένων βιομηχανικών χωρών κατά τη διάρκεια της συνόδου στη Γερμανία
| Kay Nietfeld/Pool via REUTERS

G7: Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ τα σύνορα που η Ρωσία προσπαθεί να τροποποιήσει δια της ισχύος

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2022, 13:48

«Η ομάδα των G7 δεν θα αναγνωρίσει ποτέ τα σύνορα που η Ρωσία θέλει να επιβάλει δια της ισχύος με τον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία»: αυτό τόνισαν το Σάββατο οι υπουργοί Εξωτερικών των επτά πιο αναπτυγμένων βιομηχανικών χωρών της Δύσης.

«Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ τα σύνορα που η Ρωσία προσπάθησε να αλλάξει με τη στρατιωτική επέμβασή της», αναφέρουν οι επικεφαλής της διπλωματίας, σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στο τέλος της τριήμερης συνόδου τους στο Βάνγκελς της Γερμανίας.

Παράλληλα, οι G7 καλούν και πάλι τη Λευκορωσία «να πάψει να διευκολύνει την επέμβαση της Ρωσίας και να σεβαστεί τις διεθνείς δεσμεύσεις της».

Οι υπουργοί Εξωτερικών των G7 αναφέρουν ακόμη στη δήλωσή τους ότι θα ενισχύσουν την οικονομική και πολιτική απομόνωση της Ρωσίας, θα συνεχίσουν να προμηθεύουν με όπλα την Ουκρανία και θα εργαστούν για να περιορίσουν τις παγκόσμιες ελλείψεις τροφίμων που οφείλονται στον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ καλούν επίσης την Κίνα «να μην υπονομεύσει» αυτά τα μέτρα».

«Επαναλαμβάνουμε την αποφασιστικότητά μας να αυξήσουμε περαιτέρω την οικονομική και την πολιτική πίεση επί της Ρωσίας, να συνεχίσουμε να ενεργούμε ενωμένοι», τονίζουν οι υπουργοί Εξωτερικών και δηλώνουν πως θέλουν να «επιταχύνουν τις προσπάθειες για να μπει τέλος στην εξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...