244
|

Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό – Μήνυμα 112: Αν είστε Μύτικα, εκκενώστε προς Ψάθα

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2022, 14:42

Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό – Μήνυμα 112: Αν είστε Μύτικα, εκκενώστε προς Ψάθα

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2022, 14:42

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στον οικισμό Μύτικα στο Πόρτο Γερμενό προκειμένου να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς την Ψάθα, λόγω μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

«Αν βρίσκεστε στο Μύτικα εκκενώστε τώρα προς Ψάθα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», ανέφερε η ειδοποίηση που εστάλη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά ξέσπασε στις 11.55 το πρωί και στο σημείο έσπευσαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις (στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 130 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 6 πεζοπόρα τμήματα, 5 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα).

Η φωτιά καίει δασική έκταση. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν σπίτια και ένα ξενοδοχείο ωστόσο δεν απειλούνται καθώς ο άνεμος σπρώχνει τις φλόγες προς το βουνό.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς διεκόπη η κυκλοφορία  επί της επαρχιακής οδού Οινόης – Πόρτο Γερμενό από το ύψος της ταβέρνας Κρύο Πηγάδι (ρεύμα κυκλοφορίας προς Πόρτο Γερμενό και στην επαρχιακή οδό Αλεποχωρίου – Ψάθας – Βιλίων, από το ύψος της οδού Πεύκων (ρεύμα κυκλοφορίας προς Ψάθα).

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 130 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και ρουμάνων πυροσβεστών, καθώς και η ομάδα για τα Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (Σ.μη.Ε.Α.).

Ρίψεις νερού από αέρος κάνουν πέντε αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα.  Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής ενώ με εντολή του αρχηγού του Π.Σ, αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...