219
Εικόνα απόκοσμη και τρομακτική από την πυρκαγιά στον Εβρο | e-evros.gr

Φωτιά στον Εβρο: Εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης – Νεκρός άνδρας στη Λευκίμμη

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2023, 22:41
Εικόνα απόκοσμη και τρομακτική από την πυρκαγιά στον Εβρο
|e-evros.gr

Φωτιά στον Εβρο: Εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης – Νεκρός άνδρας στη Λευκίμμη

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2023, 22:41

Ανεξέλεγκτη συνέχιζε να μαίνεται η φωτιά στον Έβρο και το βράδυ της Δευτέρας με τον κόσμο να μαζεύεται σε πλατείες κοιτάζοντας τους πυκνούς καπνούς να έχουν καλύψει τα πάντα.

H κατάσταση ήταν τέτοια που την νύχτα αποφασίστηκε η εκκένωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης. Η εκκένωση, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται για προληπτικούς λόγους καθώς ο καπνός που έχει μαζευτεί στην περιοχή καθιστά αναγκαία αυτή την ενέργεια.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ έχει δοθεί εντολή εκκένωσης και για το Στρατιωτικό Νοσοκομείο της περιοχής.

Το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Βορείου Ελλάδας έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα όλους τους υγειονομικούς σχηματισμούς των όμορων νομών για την υποδοχή των ασθενών.

Σύμφωνα μάλιστα με το Protothema.gr, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου μετέβησαν εσπευσμένα με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, ώστε να συντονίσουν την όλη επιχείρηση.

Νωρίτερα, το απόγευμα της Δευτέρας, νεκρός εντοπίστηκε ένας άνδρας στην περιοχή της Λευκίμμης, με το θάνατό του να σχετίζεται με την πυρκαγιά που ξεκίνησε από το δάσος της Δαδιάς στον Εβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του κοντά στις κεραίες της Λευκίμμης, προς την Αγία Παρασκευή.

Από τα πρώτα στοιχεία εκτιμάται πως πρόκειται για μετανάστη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...