314
| Facebook / @epoxikoipirosvestes

Φωτιά στην Υδρα: Στη Βουλιαγμένη το επίμαχο γιοτ – Καταθέτουν οι επιβάτες

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2024, 14:34
|Facebook / @epoxikoipirosvestes

Φωτιά στην Υδρα: Στη Βουλιαγμένη το επίμαχο γιοτ – Καταθέτουν οι επιβάτες

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2024, 14:34

Στη μαρίνα της Βουλιαγμένης κατέπλευσε το μεσημέρι του Σαββάτου το τουριστικό ενοικιαζόμενο σκάφος για το οποίο υπάρχουν καταθέσεις στις λιμενικές Αρχές της Υδρας ότι από αυτό έπεσαν τα πυροτεχνήματα που προκάλεσαν φωτιά στο νησί το προηγούμενο βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το σκάφος υπέδειξε με καταγγελία του στο Λιμεναρχείο της Υδρας καπετάνιος παραπλέοντος πλοίου την Παρασκευή.

Στη συνέχεια την υπόθεση ανέλαβε η Πυροσβεστική, η οποία ζήτησε αναλυτική κατάθεση από τον συγκεκριμένο καπετάνιο για το τι ακριβώς είδε να γίνεται το επίμαχο βράδυ.

Αμέσως μετά τον κατάπλου του γιοτ, που φέρεται να είχε νοικιάσει παρέα 17 αλλοδαπών, το ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος αναμενόταν να συλλέξει και τις καταθέσεις των επιβατών και του πληρώματος του σκάφους.

Οι Αρχές θα αναζητήσουν τη σύμβαση ενοικίασης του σκάφους, προκειμένου να ξακαθαριστεί αν ο ιδιοκτήτης του γνώριζε για τα πυροτεχνήματα ή όχι, καθώς και αν υπήρχε άδεια για τα πυροτεχνήματα, από ποιον αγοράστηκαν και πότε, κ.ο.κ..

Υπενθυμίζεται πως ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην περιοχή είχε ένδειξη «5» την Παρασκευή, γεγονός που καθιστά απαγορευτική οποιαδήποτε χρήση πυρός, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.

Εφυγαν μόλις είδαν τη φωτιά

Η ίδια ιστοσελίδα έγραψε, επίσης, πως όταν οι επιβαίνοντες στο σκάφος αντιλήφθηκαν τι είχαν κάνει, και αφού προσπάθησαν ανεπιτυχώς να επέμβουν οι ίδιοι, αρκέστηκαν να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική και έφυγαν.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, πάντως, η φωτιά είχε τεθεί υπό έλεγχο, καθώς από την πρώτη στιγμή έσπευσαν στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς και πολλοί εθελοντές.

Οργή στην Υδρα

«Μας προκαλεί αγανάκτηση ότι κάποιοι τόσο ανεύθυνα ρίχνουν πυροτεχνήματα σε πευκοδάσος» δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο δήμαρχος Υδρας, Γιώργος Κουκουδάκης.

Ο ίδιος έκανε γνωστό, μάλιστα, ότι ο δήμος θα κινηθεί αστικά κατά αυτών που προκάλεσαν τη φωτιά όταν αυτοί εντοπιστούν από τις Αρχές. «Είμαστε στο πικ της τουριστικής περιόδου, καλό είναι να είνα όλοι υπεύθυνοι για το τι κάνουν» πρόσθεσε ο κ. Κουκουδάκης σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...