355
Φωτογραφία από τη φωτιά στην Υδρα το βράδυ της Παρασκευής (21/6) | Facebook

Φωτιά στην Υδρα: Ποινική δίωξη στους επιβάτες της θαλαμηγού από το Καζακστάν

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2024, 19:19
Φωτογραφία από τη φωτιά στην Υδρα το βράδυ της Παρασκευής (21/6)
|Facebook

Φωτιά στην Υδρα: Ποινική δίωξη στους επιβάτες της θαλαμηγού από το Καζακστάν

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2024, 19:19

Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό σε βάρος των ενήλικων επιβατών της θαλαμηγού «Περσεφόνη 1» από το Καζακστάν για τη φωτιά που προκλήθηκε στην Υδρα άσκησαν την Πέμπτη οι εισαγγελικές Αρχές. Η δίωξη αφορά τους οκτώ ενήλικους επιβάτες, καθώς οι υπόλοιποι δύο είναι ανήλικοι.

Ζητήθηκε, παράλληλα, η συνδρομή των Αρχών της ασιατικής χώρας, στην οποία έσπευσαν να επιστρέψουν οι αλλοδαποί τουρίστες, μετά τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής.

Η εξέλιξη ήρθε μετά τα νέα στοιχεία που έφερε στο φως η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, κατόπιν εντολής του ανακριτή, στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά, μετέδωσε η «Καθημερινή».

Ειδικότερα, αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, μετέβησαν στον όρμο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά και φέρεται να εντόπισαν υπολείμματα από κροτίδες.

Για την ίδια υπόθεση κρίθηκαν προφυλακιστέοι, λίγο νωρίτερα, ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος που συνελήφθησαν αφέθηκαν ελεύθερα με εγγυοδοσία και περιοριστικούς όρους.

Στο μεταξύ, προκαταρκτική έρευνα για τους χειρισμούς Πυροσβεστικής και Λιμενικού στην υπόθεση της φωτιάς στην Υδρα διέταξε η Εισαγγελία Πειραιά.

Στο επίκεντρο της έρευνας αυτής αναμενόταν να βρεθεί η διερεύνηση τυχόν παραλείψεων που είχαν ως αποτέλεσμα να επιτραπεί στους μισθωτές του σκάφους να φύγουν από τη χώρα, παρά τις ισχυρές υπόνοιες ότι είχαν ενεργό ρόλο στην πρόκληση της πυρκαγιάς, κάνοντας χρήση βεγγαλικών (περισσότερα εδώ).

Η ηγεσία της Πυροσβεστικής είχε ζητήσει εξηγήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η αποχώρηση των επιβατών εκ της θαλαμηγού, που φέρεται να εμπλέκεται στην εκδηλωθείσα πυρκαγιά πευκοδάσους στο νησί, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ζήτησε ενημέρωση και εξηγήσεις από τα αρμόδια προανακριτικά όργανα του ΠΣ ως προς τις ενέργειες τους, εντός αποκλειστικής προθεσμίας 24 ωρών.

Επισημαίνεται ότι οι εξηγήσεις ζητήθηκαν από τα αρμόδια όργανα του ΠΣ πριν την προαναφερθείσα εισαγγελική εντολή για διερεύνηση τυχόν ευθυνών των αρμόδιων προανακριτικών Αρχών (ΠΣ και Λιμενικού) από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ..

Σε συνέχεια των ανωτέρω, ο Αρχηγός του ΠΣ διαβίβασε το έγγραφο των απαντήσεων που έλαβε, προκειμένου να συνδράμει στην έρευνα της Διεύθυνσης της Εσωτερικών Υποθέσεων, καλώντας την ταυτόχρονα να του γνωστοποιήσει κάθε πόρισμά της προς άμεση απόδοση πειθαρχικών ευθυνών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...