252
| arcadiaportal.gr

Φωτιά στην Τρίπολη: Μάχη με πολλές διάσπαρτες εστίες – Προσήχθη ύποπτος για εμπρησμό

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2023, 22:27
|arcadiaportal.gr

Φωτιά στην Τρίπολη: Μάχη με πολλές διάσπαρτες εστίες – Προσήχθη ύποπτος για εμπρησμό

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2023, 22:27

Πυρκαγιά ξέσπασε τη Δευτέρα σε δασική έκταση στην θέση Αγιος Βλάσης στην Τρίπολη.

Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ, επικαλούμενο την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 16.42 και στο σημείο επιχείρησαςν 75 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμαν έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Επίσης συνδρομή παρείχαν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι καπνοί της φωτιάς κάλυψαν όλη την πόλη, ενώ απειλήθηκε προσωρινά και το Μαίναλο, καθώς η φωτιά έκαιγε σε δασική περιοχή. Μάρτυρες έκαναν λόγο για περισσότερες απο μια εστίες, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Η πρώτη εστία ήταν αρκετά κοντά στην πόλη, περίπου στο χιλιόμετρο λίγο πάνω από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της πόλης. Η φωτιά έγινε αντιληπτή από τους πυροφύλακες αλλά αμέσως ξέσπασε η δεύτερη εστία, αυτή που ήταν και πιο δυνατή και χρειάστηκε να σπεύσουν επίγειες αλλά και να ενισχυθούν ταυτόχρονα και με εναέριες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου Μέσου, ως ύποπτος για εμπρησμό προσήχθη ένας 29χρονος ημεδαπός.

Πάνω από 50 οι δασικές πυρκαγιές το τελευταίοο 24ωρο

Συνολικά, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, εκδηλώθηκαν 58 δασικές πυρκαγιές, σύμφωνα με έτερη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Ανακοινώθηκε ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η πυροσβεστική κάλεσε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...