253
|

Φωτιά στη Σταμάτα: Συνελήφθη για εμπρησμό ο 64χρονος μελισσοκόμος

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2021, 09:43

Φωτιά στη Σταμάτα: Συνελήφθη για εμπρησμό ο 64χρονος μελισσοκόμος

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2021, 09:43

Σε σύλληψη μετατράπηκε το πρωί της Τετάρτης η προσαγωγή 64χρονου μελισσοκόμου, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τρίτη σε Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ο συλληφθείς, ο οποίος πρόκειται εντός της ημέρας να οδηγηθεί στον εισαγγελέα με την κατηγορία του εμπρησμού, έχει μελίσσια στον λόφο πάνω από το νεκροταφείο της Σταμάτας, απ’ όπου ξεκίνησε η καταστροφική πυρκαγιά.

Οσον αφορά τα τέσσερα άτομα που είχαν προσαχθεί, αφέθηκαν ελεύθερα, αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Η επόμενη ημέρα της πυρκαγιάς αποκάλυψε ένα εφιαλτικό σκηνικό: καμένα αυτοκίνητα και οικίες με σοβαρές ζημιές. Ευτυχώς, οι κάτοικοι της περιοχής πρόλαβαν και έφυγαν εγκαίρως, ενώ κάποιοι έλειπαν και σε διακοπές.

Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες, ώστε να μην υπάρξει μεγαλύτερη καταστροφή, ενώ τεράστια υπήρξε η κινητοποίηση τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο συντονισμού και ενημέρωσης των κατοίκων. Εστάλη εγκαίρως μήνυμα στο 112, ενώ τον συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης ανέλαβε προσωπικά ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Οπως τόνισε ο αν. υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας (στον ΣΚΑΪ), μεγάλο ρόλο έπαιξε ο καθαρισμός που είχε γίνει στην περιοχή το Μάιο. Επίσης, η φωτιά πήγε στις κορυφές των δέντρων και δεν ήταν έρπουσα και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...