501
| korinthostv.gr

Aνοιξε η Αθηνών-Κορίνθου προς Αθήνα – Ολοκληρώθηκε η μετάγγιση του υγραερίου από το βυτιοφόρο

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2023, 19:31
|korinthostv.gr

Aνοιξε η Αθηνών-Κορίνθου προς Αθήνα – Ολοκληρώθηκε η μετάγγιση του υγραερίου από το βυτιοφόρο

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2023, 19:31

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία μετάγγισης των 7.2 τόνων υγραερίου από το βυτιοφόρο που έπιασε φωτιά το μεσημέρι στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου λίγο πριν την Κακιά Σκάλια, σε άλλο βυτιοφόρο.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ πριν από λίγη ώρα δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία η παλιά εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ λίγη ώρα πριν τις εννέα το βράδυ.

Το ρεύμα κυκλοφορίας της Αθηνών-Κορίνθου προς Κόρινθο αναμενόταν να παραμείνει κλειστό «για λίγη ώρα ακόμα» καθώς επρόκειτο να ακολουθήσει η διαδικασία απομάκρυνσης του βυτιοφόρου που έπιασε φωτιά.

Νωρίτερα η διακοπή της κυκλοφορίας στη νέα και στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου είχε προκαλέσει κυκλοφοριακό κουμφούζιο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπήρχε κίνδυνος έκρηξης και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η μετάγγιση του επικίνδυνου φορτίου σε άλλο βυτιοφόρο. Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα και ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας.

Οπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική επρόκειτο για μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία καθώς πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα ασφάλειας προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών.

Ουρές χιλιομέτρων και στα δύο ρεύματα της Αθηνών-Κορίνθου

Λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας δημιουργήθηκαν ουρές χιλιομέτρων τόσο στο ρεύμα εξόδου της Αθηνών-Κορίνθου όσο και στο ρεύμα εισόδου με αποτέλεσμα την πολύωρη ταλαιπωρία αρκετών οδηγών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ταλαιπωρία ήταν πάρα πολύ μεγάλη καθώς είναι εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες τα αυτοκίνητα που πηγαίνουν σημειωτόν ενώ οι αστυνομικοί προσέφεραν νερό σε ταλαιπωρημένους οδηγούς που βρίσκονται στο μποτιλιάρισμα.

Ακινητοποιημένα παρέμειναν για πολλές ώρες και λεωφορεία των ΚΤΕΛ Κορίνθου γεμάτα με επιβάτες με προορισμό προς την Αθήνα.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν υπομονή και να υπακούουν τις υποδείξεις των Αρχών, ενώ τόνισε ότι οποιοσδήποτε πολίτης που είναι στο αυτοκίνητο του και χρειάζεται βοήθεια μπορεί να καλεί το 100.

H ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για το συμβάν, νωρίτερα την Πέμπτη (17:20):

«Με στόχο την ασφάλεια των πολιτών και την αποφυγή έκρηξης λόγω διαφυγής υγραερίου, από βυτιοφόρο όχημα στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη η διαδικασία μετάγγισης του επικίνδυνου φορτίου.

Για αυτό το λόγο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο Αθηνών- Κορίνθου:

1. Από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο

2. Από το ύψος των διοδίων Ελευσίνα στο ρεύμα προς Κόρινθο

3. Από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα

Σε συνεργασία με την Τροχαία και την Ελληνική Αστυνομία καταβάλλεται προσπάθεια διοχέτευσης των οχημάτων στα δύο ρεύματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η οποία, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, πραγματοποιείται σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας».

Επανεκκίνηση δρομολογίων του προαστιακού

Τη σταδιακή επανεκκίνηση δρομολογίων στη γραμμή Πειραιάς – Κιάτο – Πειραιάς ανακοίνωσε από την πλευρά της η Hellenic Train.

Προηγουμένως τα δρομολόγια του προαστιακού της γραμμής του Κιάτου εκτελούνταν στο τμήμα μεταξύ Πειραιάς – Μέγαρα – Πειραιάς,λόγω του συμβάντος της φωτιάς στο βυτιοφόρο όχημα.

Φωτογραφίες-βίντεο: korinthostv.gr

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...