284
Θεατές από... χαρτόνι στις κερκίδες για το πρώτο παιχνίδι μπέιζμπολ της σεζόν, στο στάδιο της Ταογιουάν | REUTERS/Ann Wang

Φως στο τούνελ από την Ταϊβάν: Πρώτη ημέρα χωρίς κανένα νέο κρούσμα κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2020, 12:04
Θεατές από... χαρτόνι στις κερκίδες για το πρώτο παιχνίδι μπέιζμπολ της σεζόν, στο στάδιο της Ταογιουάν
|REUTERS/Ann Wang

Φως στο τούνελ από την Ταϊβάν: Πρώτη ημέρα χωρίς κανένα νέο κρούσμα κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2020, 12:04

Κανένα νέο κρούσμα του κορονοϊού δεν καταγράφηκε την Τρίτη στην Ταϊβάν για πρώτη φορά εδώ και ένα μήνα, απόδειξη ότι τα έγκαιρα και αποτελεσματικά μέτρα πρόληψης που υιοθέτησε η χώρα αποφέρουν καρπούς.

Η Ταϊβάν έχει δεχθεί τους επαίνους υγειονομικών αρχών για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία, περιλαμβανομένης της έναρξης ελέγχων στους επιβάτες που έφταναν στο έδαφός της από την Γουχάν, από όπου ξεκίνησε η επιδημία, ήδη από τις 31 Δεκεμβρίου.

Η Ταϊβάν, έχει την εμπειρία του ιού SARS το 2003, που επίσης είχε ξεκινήσει από την Κίνα, οπότε οι υγιεινομικές αρχές και ο κρατικός μηχανισμός ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι από ό,τι στον υπόλοιπο κόσμο.

Μέχρι στιγμής, στην Ταϊβάν έχουν καταγραφεί 393 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού και έξι θάνατοι. Τα εισαγόμενα κρούσματα ήταν 338.

«Φυσικά ελπίζουμε να έχει περάσει», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Τσεν Σιχ-τσουνγκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αναφερόμενος στην επιδημία στο νησί. «Ομως πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση. Φυσικά είμαστε χαρούμενοι που δεν υπήρξαν νέα κρούσματα σήμερα».

Ο Τσεν εξήγησε ότι η τελευταία φορά που η Ταϊβάν δεν κατέγραψε καθόλου κρούσματα στη διάρκεια μίας ημέρας ήταν στις 9 Μαρτίου. Ωστόσο μετά παρατηρήθηκε άνοδος των κρουσμάτων, κυρίως από ανθρώπους που επέστρεφαν στη χώρα από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Εξάλλου παραμένουν σε ισχύ οι περιορισμοί που έχουν υιοθετηθεί, ανάμεσά τους και η επιβολή καραντίνας 14 ημερών για όσους επιστρέφουν στην Ταϊβάν.

Η χώρα δεν επέβαλε καθολική καραντίνα εξαιτίας της επιδημίας και η καθημερινότητα των κατοίκων παρέμεινε λίγο-πολύ ίδια, αν και η κυβέρνηση συνέστησε να τηρείται η κοινωνική απόσταση και προέτρεψε τους πολίτες να φορούν μάσκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι κάτοικοι εκεί πάντως, είναι πολύ πιο συνηθισμένοι στη χρήση της μάσκας, από ό,τι οι Ευρωπαίοι.

Στρατεύματα με μάσκες στην Ταϊβάν

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...