463
Η Φώφη Γεννηματά έστειλε μήνυματα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας λίγες μετά τη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό | Γραφείο Τύπου ΚΙΝΑΛ

Φώφη: Πρόεδρος από τον προοδευτικό χώρο – τελικά πόσοι ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν;

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2019, 12:19
Η Φώφη Γεννηματά έστειλε μήνυματα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας λίγες μετά τη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό
|Γραφείο Τύπου ΚΙΝΑΛ

Φώφη: Πρόεδρος από τον προοδευτικό χώρο – τελικά πόσοι ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν;

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2019, 12:19

Ο διάλογος της Φώφης Γεννηματά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προ ημερών στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή (εδώ) είχε βγάλει ειδήσεις για το θέμα της εκλογής Πρόεδρου της Δημοκρατίας, με τις τελικές διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων να τοποθετούνται χρονικά στα Χριστούγεννα.

Σε ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε την Τρίτη, το ΚΙΝΑΛ παίρνει θέση, ζητώντας ο επόμενος Πρόεδρος να προέρχεται από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

Συγκεκριμένα, όπως υπογραμμίζεται, «στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα χρειάζεται πρόσωπο από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, που θα συμβολίζει τον εθνική συνεννόηση για τα μείζονα θέματα, θα ενώνει και θα εμπνέει.

»Αυτό επιζητά το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ). Χωρίς συναλλαγές και κρυφές ατζέντες ή εξαρτήσεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ με την καραμανλική συνιστώσα».

«Αλλωστε», συνεχίζει το σημείωμα από τη Χαριλάου Τρικούπη, «οι προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τα ανοιχτά γραμμάτια με την καραμανλική συνιστώσα προκύπτουν και με σημερινές δηλώσεις στελεχών υπέρ Παυλόπουλου».

«Τελικά πόσοι ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν;»

Στο ενημερωτικό σημείωμα περιλαμβάνεται και το σχόλιο του Κινήματος για τις αποκαλύψεις και τα «συγγνώμη λάθος, δεν ήμασταν έτοιμοι» που ακούγονται τον τελευταίο καιρό από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το «περίφημο» πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης Τσίπρα (α’ εξάμηνο 2015).

«Μετά τον Βούτση, σειρά πήρε ο Τσακαλώτος και ο Παπαδημούλης στους “αναθεωρητές” του πρώτου εξαμήνου του 2015, επαναλαμβάνοντας το νέο δόγμα περί ανετοιμότητας του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει τότε. Προσπαθούν να ξεπλύνουν τις ευθύνες τους και να ξαναγράψουν την ιστορία όπως τους συμφέρει, φορτώνοντας όλη την τυχοδιωκτική και καταστροφική πολιτική της περιόδου στον “ανεύθυνο” κ. Βαρουφάκη. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών όπως και ο κυβερνητικός εταίρος κ. Καμμένος ήταν επιλογές και λειτούργησαν κατ’ εντολή του Αλέξη Τσίπρα», επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής και συμπληρώνει στο σχόλιό του:

«Στην ουσία αυτό που παραδέχονται είναι ότι από το 2012 ως αξιωματική αντιπολίτευση σπατάλησαν τρία χρόνια χωρίς καμιά σοβαρή προετοιμασία ώστε να αντιληφθούν το μέγεθος και τις διαστάσεις της κρίσης αλλά και να κατανοήσουν πως λειτουργούν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί. Ετσι απέδειξαν ότι με λαϊκισμό, προχειρότητα και ανευθυνότητα, το μόνο που πετυχαίνεις είναι να ευτελίζεις τις προοδευτικές αρχές και αξίες και να συναγελάζεσαι με νεοδημοκράτες και ΑΝΕΛίτες και πάσης φύσεως γυρολόγους, εντός και εκτός κυβέρνησης».

Από το σημείωμα της Χ. Τρικούπη δεν λείπει και η κριτική στην κυβερνώσα ΝΔ με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε με την επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης (εδώ)

«Αυτό που δεν μπορεί να κρύψει η ΝΔ», σχολιάζει το Κίνημα Αλλαγής,  είναι ότι «τα στελέχη της εκτίθενται και τους εκθέτουν όταν δημοσιοποιούν την δεξιά ατζέντα που υπάρχει στο κόμμα τους και μάλιστα ως βασική γραμμή που εκφωνείται από κορυφαίους υπουργούς τους, όπως οι κ.κ. Γεωργιάδης και Βορίδης».

«Αυτό αποτυπώθηκε και στην επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης που αναπαρήγαγε ακραίες ξενοφοβικές και ρατσιστικές προκαταλήψεις που η σύγχρονη Ελλάδα πρέπει να αφήσει πίσω της. Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας είναι σωστή», τονίζεται στο σημείωμα, αλλά, όπως επισημαίνεται, «το πρόβλημα παραμένει όσο επωάζουν τέτοιες αντιλήψεις στο εσωτερικό τους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...