257
Ο Ντάβιντε Παϊτόνι με το παιδί του σε ειδυλλιακές καλοκαιρινές στιγμές. Ο μικρούλης έχασε τη ζωή του από έναν πατέρα-τέρας | social media

Φρίκη στο Βαρέζε: Εσφαξε τον επτάχρονο γιο του και έκρυψε το πτώμα στην ντουλάπα

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2022, 10:39
Ο Ντάβιντε Παϊτόνι με το παιδί του σε ειδυλλιακές καλοκαιρινές στιγμές. Ο μικρούλης έχασε τη ζωή του από έναν πατέρα-τέρας
|social media

Φρίκη στο Βαρέζε: Εσφαξε τον επτάχρονο γιο του και έκρυψε το πτώμα στην ντουλάπα

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2022, 10:39

Τον έλεγαν Ντανιέλε, ήταν επτά ετών. Κανονικά, η Πρωτοχρονιά θα έπρεπε να είναι μια γιορτή. Βρήκε όμως φρικτό θάνατο από τα χέρια του ίδιου του τού πατέρα. Η Ιταλία ζει το σοκ ενός αποτρόπαιου εγκλήματος που συνέβη στο Βαρέζε, πόλη του ιταλικού Βορρά, όπου ο Ντάβιντε Παϊτόνι, 40 ετών, έσφαξε τον επτάχρονο γιο του και κατόπιν έκρυψε το πτώμα μέσα σε ντουλάπα του σπιτιού του – ήθελε να εκδικηθεί την εν διαστάσει σύζυγό του.

Ο Παϊτόνι ήταν ένα τέρας, αλλά οι δικαστικές αρχές τού επέτρεψαν να περάσει την Πρωτοχρονιά με το παιδί του, μολονότι ήταν ήδη γνωστός ως βίαιος άνθρωπος.

Μετά το έγκλημα τηλεφώνησε στην εν διαστάσει σύζυγό του και της ζήτησε να κατέβει από το διαμέρισμά της για να της παραδώσει, δήθεν, το παιδί. Οταν την είδε, προσπάθησε να τη μαχαιρώσει και αυτή, αλλά η γυναίκα κατάφερε να απομακρυνθεί και να σωθεί.

Σε γραπτό μήνυμα που άφησε πλάι στο πτώμα του παιδιού, ο Ντάβιντε Παϊτόνι ανέφερε ότι η δολοφονία αποτελούσε πράξη εκδίκησης εναντίον της γυναίκας του και ζητούσε συγγνώμη μόνο από τον ηλικιωμένο πατέρα του.

Φέρεται να είχε σκοπό να αυτοκτονήσει, αλλά καραμπινιέροι έπειτα από ανθρωποκυνηγητό τον εντόπισαν σε αποθήκη έξω από τη Βαρέζε και τον συνέλαβαν.

Πολλοί τώρα στην Ιταλία διερωτώνται για ποιον λόγο οι δικαστικές αρχές επέτρεψαν στον σαραντάχρονο να περάσει την Πρωτοχρονιά με τον γιο του. Βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, λόγω απόπειρας δολοφονίας συναδέλφου του, που είχε διαπράξει μόλις ένα μήνα νωρίτερα. Εκανε χρήση κοκαΐνης και η γυναίκα του είχε ζητήσει διαζύγιο λόγω της βίαιης συμπεριφοράς του.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι το έγκλημα μπορούσε να είχε αποτραπεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...