306
Η πλατεία όπου εκτέλεσαν τα θύματα | Verdes Mares

Φρίκη στη Βραζιλία: Αρπαξαν επτά άτομα από μπαρ και τα εκτέλεσαν σε πλατεία

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2024, 10:31
Η πλατεία όπου εκτέλεσαν τα θύματα
|Verdes Mares

Φρίκη στη Βραζιλία: Αρπαξαν επτά άτομα από μπαρ και τα εκτέλεσαν σε πλατεία

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2024, 10:31

Επτά άνθρωποι δολοφονήθηκαν σε πλατεία βραζιλιάνικης πόλης το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη και άλλοι δύο τραυματίστηκαν, σε μία μαφιόζικη εκτέλεση από αγνώστους.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας διενεργούν έρευνα για να εξιχνιάσουν τον θάνατο επτά ανθρώπων και τους τραυματισμούς από σφαίρες άλλων δύο στην πόλη Βισόζα ντου Σεαρά», ανακοίνωσε η γραμματεία ασφαλείας της πολιτείας Σεαρά (στα βορειανατολικά της χώρας).

Οι αρχές προσπαθούν να εξιχνιάσουν το κίνητρο των δραστών της σφαγής.

Σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Verdes Mares, το μακελειό διαπράχθηκε στις 3 το πρωί (τοπική ώρα, 9 το πρωί ώρα Ελλάδας) στην πόλη των σχεδόν 60.000 κατοίκων, περίπου 350 χιλιόμετρα δυτικά από τη Φορταλέζα.

Αριστερά, φαίνονται τέσσερα από τα θύματα με τα χέρια πίσω από τα κεφάλια τους, μπροστά σε έναν συρμάτινο φράκτη, στην πλατεία, λίγο πριν δολοφονηθούν – Verdes Mares

Τα θύματα βρίσκονταν σε μπαρ σε πλατεία στο κέντρο της πόλης όταν κατέφθασαν οι δράστες με αυτοκίνητα.

Πλάνα από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, που μεταδόθηκαν από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, εικονίζουν τα θύματα να οδηγούνται στον τόπο της σφαγής, με τα χέρια στα κεφάλια, και να παρατάσσονται ο ένας πλάι στον άλλο, προτού δολοφονηθούν.

«Απαράδεκτο» χαρακτήρισε μέσω X το επεισόδιο ο κυβερνήτης στην πολιτεία Σεαρά, ο Ελμάνου τζι Φρέιτας. Οι κακοποιοί που ενέχονται στη μαζική δολοφονία «θα βρεθούν και θα συλληφθούν, ο ένας μετά τον άλλο, για να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη» για αυτή τη «φρικαλεότητα».

Τρία από τα θύματα – Verdes Mares

Το 2021, είχαν δολοφονηθεί τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας μέσα στο σπίτι τους στη Βισόζα ντου Σεαρά.

Ο δείκτης των ανθρωποκτονιών στη Σεαρά, από τις φτωχότερες περιοχές της Βραζιλίας, φθάνει τις 35,5 ανά 100.000 κατοίκους, είναι πολύ υψηλότερος από τον εθνικό (23,4/100.000), σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα αναφοράς της ΜΚΟ Βραζιλιάνικο Φόρουμ Δημόσιας Ασφάλειας (FBSP), που ανάγονται στο 2022.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...