242
Ερευνητές της αστυνομίας στο σπίτι της οικογένειας που βρήκε τις βαλίτσες | Twitter

Φρίκη στη Νέα Ζηλανδία: Αγόρασαν βαλίτσες σε δημοπρασία και βρήκαν μέσα τα λείψανα δύο παιδιών

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2022, 10:51
Ερευνητές της αστυνομίας στο σπίτι της οικογένειας που βρήκε τις βαλίτσες
|Twitter

Φρίκη στη Νέα Ζηλανδία: Αγόρασαν βαλίτσες σε δημοπρασία και βρήκαν μέσα τα λείψανα δύο παιδιών

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2022, 10:51

Τα λείψανα δύο μικρών παιδιών εντοπίστηκαν σε βαλίτσες που πωλήθηκαν σε πλειστηριασμό από αποθήκη του Οκλαντ στις 11 Αυγούστου, ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας.

Σύμφωνα με τον επιθεωρητή Τοφιλάου Φααμανούια Βααελούα, τα πτώματα πιθανόν να βρίσκονταν στις βαλίτσες εδώ και χρόνια, ενώ τα θύματα φέρεται να είναι μεταξύ πέντε και 10 ετών.

Οι αγοραστές ανακάλυψαν το μακάβριο περιεχόμενο των βαλιτσών όταν έφτασαν στο σπίτι τους κουβαλώντας όλα τα αντικείμενα που είχαν αγοράσει από τον πλειστηριασμό μίας αποθήκης.

«Οπως ήταν φυσικό, αναστατώθηκαν από την ανακάλυψη», είπε ο επιθεωρητής.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και «έχουμε ακόμη πολλά αναπάντητα ερωτήματα», πρόσθεσε.

Οι δύο βαλίτσες ίδιου μεγέθους βρίσκονταν στην αποθήκη για τρία με τέσσερα χρόνια, σημείωσε ο Βααελούα, ενώ εξήγησε ότι έχει ενημερωθεί σχετικά η Interpol.

Ο επιθεωρητής δήλωσε ότι τα παιδιά δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα και τόνισε ότι συμπάσχει με τις οικογένειές τους που πιθανόν να μη γνωρίζουν ότι είναι νεκρά.

«Πολλοί από εμάς (τους αστυνομικούς) είμαστε γονείς και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ολοκληρώσουμε την έρευνα και να ταυτοποιήσουμε τα θύματα», επισήμανε.

Ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η νεκροτομή, ενώ οι αρχές χρησιμοποιούν τεστ DNA για να αναγνωρίσουν τα παιδιά. Μέσα στις βαλίτσες βρέθηκαν διάφορα προσωπικά αντικείμενα και η αστυνομία τα χρησιμοποιεί για την ταυτοποίηση των θυμάτων.

Ο Βααελούα δήλωσε ότι δεν μπορεί να αναφερθεί στο φύλο των παιδιών ούτε να σχολιάσει αν αυτά είχαν συγγενική σχέση.

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ολοκληρώσουμε την έρευνα και να κατανοήσουμε τι συνέβη σε αυτά τα μικρά παιδιά. Δεν πρόκειται για μια εύκολη έρευνα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...