532
Η Σάνι Λουκ σε μουσικό φεστιβάλ, πιθανώς αυτό από το οποίο την απήγαγε η Χαμάς. Αργότερα, η οικογένειά της αναγνώρισε το πτώμα της σε βίντεο στο Ιντερνετ, από τα μαλλιά και τα τατουάζ της | Twitter

Φρίκη στη Γάζα: Περιέφεραν σε καρότσα το γυμνό πτώμα γερμανίδας τουρίστριας

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2023, 12:58
Η Σάνι Λουκ σε μουσικό φεστιβάλ, πιθανώς αυτό από το οποίο την απήγαγε η Χαμάς. Αργότερα, η οικογένειά της αναγνώρισε το πτώμα της σε βίντεο στο Ιντερνετ, από τα μαλλιά και τα τατουάζ της
|Twitter

Φρίκη στη Γάζα: Περιέφεραν σε καρότσα το γυμνό πτώμα γερμανίδας τουρίστριας

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2023, 12:58

Συγγενείς της 30χρονης Γερμανίδας αναγνώρισαν το γυμνό της πτώμα σε βίντεο που δείχνει Παλαιστινίους να την περιφέρουν σαν λάφυρο πάνω σε καρότσα φορτηγού στους δρόμους της Γάζας, ενώ οι τρομοκράτες πατούσαν πάνω της.

Το αλαλάζον πλήθος περικύκλωσε τους ένοπλους άνδρες, οι οποίοι φώναζαν «Αλλαχού Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος) από το πίσω μέρος του φορτηγού.

Μερικοί από το πλήθος, μεταξύ των οποίων και νεαροί, έφτυσαν το πτώμα της γυναίκας πριν το φορτηγό αναπτύξει ταχύτητα.

Η οικογένειά της δήλωσε ότι αναγνώρισε το πτώμα της Σάνι Λουκ στο βίντεο, από τα τατουάζ και τα μαλλιά της. Οι συγγενείς της ελπίζουν ότι είναι ζωντανή.

Η Λουκ απήχθη από το νότιο Ισραήλ, από ένα μουσικό φεστιβάλ αφιερωμένο στην ειρήνη, στο οποίο είχε πάει το βράδυ του Σαββάτου, κοντά στο κιμπούτς Ουρίμ, όπου βρέθηκαν οι ένοπλοι της Χαμάς.

Η μητέρα της, Ρικάρντα Λουκ, από το Ράβενσμπουργκ της Βάδης-Βυρτεμβέργης, ανέβασε βίντεο στο Twitter, στο οποίο ζητεί να της επιστραφεί η σορός της κόρης της, ενώ δείχνει το γερμανικό της διαβατήριο.

«Σήμερα το πρωί η κόρη μου απήχθη με μια ομάδα τουριστών στο νότιο Ισραήλ. Μας έστειλαν ένα βίντεο, στο οποίο μπορώ να αναγνωρίσω ξεκάθαρα την κόρη μας. Αναίσθητη, στο αυτοκίνητο με τους Παλαιστίνιους, καθώς οδηγούσαν προς τη Λωρίδα της Γάζας. Ζητώ οποιαδήποτε βοήθεια, οποιοδήποτε νέο», δήλωσε η μητέρα της, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η κόρη της είναι ακόμη ζωντανή και θα αφεθεί ελεύθερη.

Μιλώντας στο περιοδικό Der Spiegel, εξήγησε ότι αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την γερμανική υπηκοότητα της κόρης της (ο πατέρας της είναι Ισραηλινός), προκειμένου να αναλάβουν δράση οι γερμανικές αρχές.

Βρίσκεται, όπως είπε, σε επικοινωνία με την γερμανική πρεσβεία στο Ισραήλ και με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος, της γερμανικής Αστυνομίας.

Οπως είπε, η πιστωτική κάρτα της κόρης της χρησιμοποιήθηκε στη Λωρίδα της Γάζας, όπως την ενημέρωσε η τράπεζα.

Πολλά είναι ακόμα τα τρομακτικά βίντεο που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο από αρπαγές Ισραηλινών από τους τρομοκράτες. Σε ένα από αυτά φαίνεται η απαγωγή της 25χρονης Νόα Αργκαμάνι και του φίλου της Αβι Ναθάν, που πιθανώς βρίσκονταν στο ίδιο μουσικό φεστιβάλ.

Στο βίντεο διακρίνονται Παλαιστίνιοι που έχουν βάλει τη Νόα πάνω σε μια μοτοσυκλέτα και φεύγουν, ενώ άλλοι έχουν δέσει τα χέρια του Αβι και τον σπρώχνουν πεζή.

Η Νόα φωνάζει απεγνωσμένα «μη με σκοτώσετε, όχι, όχι».

Σύμφωνα με αναρτήσεις Ισραηλινών, άλλο βίντεο, αργότερα, δείχνει τη Νόα να είναι καθισμένη σε ένα στρώμα και να πίνει νερό σε σημείο που φέρεται να βρίσκεται κάπου στη Γάζα. Η τύχη του Αβι παραμένει άγνωστη.

Οπως έγινε γνωστό, μεταξύ των αιχμαλώτων της Χαμάς είναι και η Ντορόν Κατς Ασερ, 34 ετών, η οποία είναι επίσης γερμανίδα και οι δύο ανήλικες κόρες της Ραζ και Αβίβ, μόλις πέντε και τριών ετών.

Ο σύζυγός της αναγνώρισε την οικογένειά του σε βίντεο με αμάχους που συλλαμβάνονται από άνδρες της Χαμάς.

Η Ντορόν Ασερ είναι ανάμεσα στους αιχμαλώτους, μαζί με τα μικρά της παιδιά / Twitter

Σε άλλο βίντεο διακρίνεται μια ηλικιωμένη Ισραηλινή στη θέση του συνοδηγού, ενώ την έχουν απαγάγει ένοπλοι τρομοκράτες της Χαμάς και την μεταφέρουν με ένα αμαξίδιο του γκολφ στη Γάζα.

Η ηλικιωμένη Ισραηλινή δείχνει ψύχραιμη την ώρα που την απάγουν οι Παλαιστίνιοι / Twitter

Ανάμεσα στους αγνοούμενους, βρίσκεται ένας βρετανός πολίτης, που ήταν φύλακας στο μουσικό φεστιβάλ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...