351
Η FDI «Κιμων» με τα χρώματα της γαλανόλευκης στην πλώρη της | Νaval News

Φρεγάτα «Κίμων»: Δένδιας και Α/ΓΕΝ στην καθέλκυση της πρώτης ελληνικής FDI στη Λοριάν

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2023, 17:01
Η FDI «Κιμων» με τα χρώματα της γαλανόλευκης στην πλώρη της
|Νaval News

Φρεγάτα «Κίμων»: Δένδιας και Α/ΓΕΝ στην καθέλκυση της πρώτης ελληνικής FDI στη Λοριάν

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2023, 17:01

Στις εγκαταστάσεις της Naval Group στη Λοριάν, στη βόρεια Γαλλία, θα βρεθεί την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Δένδιας, για την επίσημη τελετή καθέλκυσης της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI HN με την ονομασία «Κίμων F-601».

Προ ημερών, στο ναυπηγείο της Λοριάν ολοκληρώθηκε με επιτυχία η  δοκιμαστική καθέλκυση της νέας υπερσύγχρονης φρεγάτας FDI (Frégate de défense et d’intervention) του Πολεμικού μας Ναυτικού, με το έγκριτο Naval News να φέρνει στο φως της δημοσιότητας αποκλειστικές φωτογραφίες και βίντεο από την «τεχνική καθέλκυση».

 

Με βάση το χρονοδιάγραμμα της κατασκευάστριας Naval Group, οι φρεγάτες FDI κλάσης Κίμων θα αρχίσουν να παραδίδονται στο Πολεμικό Ναυτικό από το 2025, για τις δύο πρώτες μονάδες επιφανείας «ΚΙΜΩΝ» και «ΝΕΑΡΧΟΣ», και το 2026 θα ακολουθήσει η τρίτη φρεγάτα «ΦΟΡΜΙΩΝ».

Τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Νίκο Δένδια θα υποδεχθεί  στις 14:30 τοπική ώρα (15.30 Ελλάδος) στην αεροπορική βάση Lann-Bihoué, ο γάλλος ομόλογός του, Σεμπαστιάν Λεκορνού.

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις της Νaval Group όπου θα τον υποδεχθεί ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και θα επιθεωρήσει τις εργασίες ναυπήγησης της φρεγάτας «Νέαρχος».

Φωτογραφία από το ναυπηγείο της Naval Group στο Λοριάν. Διακρίνονται δύο φρεγάτες FDI οι οποίες αμφότερες βρίσκονται στο τελικό στάδιο κατασκευής. Στον ντόκο δεξιά, η γαλλική Amiral Ronarc’h, ενώ από στέγαστρο προβάλλει η πλώρη της ελληνικής “Κίμων”

Ακολούθως, στις 16:00 τοπική ώρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδευόμενος από τον γάλλο ομόλογό του και τον αρχηγό ΓΕΝ, θα επισκεφθεί τη φρεγάτα «Κίμων» και θα παραστεί στην επίσημη τελετή καθέλκυσής της.


Στις 17:00 τοπική ώρα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας θα μεταβεί στη βάση της Δύναμης Ειδικών Επιχειρήσεων του Γαλλικού Ναυτικού, όπου και θα έχει διμερή συνάντηση με τον γάλλο υπουργό.

Τέλος, στις 18:30 τοπική ώρα, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στο Ναυτικό Κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού στη Lorient, όπου θα συναντηθεί με τον διοικητή και το προσωπικό του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...