249
Τα γραφεία του FOX στη Νέα Υόρκη (φωτογραφία αρχείου) | REUTERS /Shannon Stapleton

Fox News: αμφισβητούν το εμβόλιο αλλά… έχουν εμβολιαστεί!

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2021, 20:56
Τα γραφεία του FOX στη Νέα Υόρκη (φωτογραφία αρχείου)
|REUTERS /Shannon Stapleton

Fox News: αμφισβητούν το εμβόλιο αλλά… έχουν εμβολιαστεί!

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2021, 20:56

Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στην Fox Corporation, την εταιρεία στην οποία ανήκει και ο συντηρητικός τηλεοπτικός σταθμός Fox News, έχουν κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού, σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα που εστάλη στη διοίκηση της εταιρείας.

Το εντυπωσιακό είναι ότι πολλοί από τους πιο δημοφιλείς τηλεπαρουσιαστές του καναλιού, έχουν αμφισβητήσει on camera τα εμβόλια, όπως γράφει ο Guardian.

Η επιχείρηση επιβάλει καθημερινά rapid tests για τους εργαζομένους που δεν είναι εμβολιασμένοι, παρότι η κυβέρνηση Μπάιντεν προβλέπει να γίνεται μόνο ένα τεστ την εβδομάδα στις επιχειρήσεις με περισσότερους από 100 εργαζόμενους.

Το γεγονός συνέβη μία ημέρα πριν ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πραγματοποιήσει συνάντηση με στελέχη των εταιρειών Walt Disney, Microsoft και Walgreens Boots Alliance, στο πλαίσιο επιτάχυνσης των υποχρεωτικών εμβολιασμών στον ιδιωτικό τομέα.

Σύνοδος κορυφής για τα εμβόλια

Νωρίτερα, το Reuters είχε αποκαλύψει προσχέδιο αμερικανικού εγγράφου, σύμφωνα με το οποίο οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στους παγκόσμιους ηγέτες να υιοθετήσουν φιλόδοξους, όπως τους χαρακτηρίζουν, στόχους για τον τερματισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού, στους οποίους περιλαμβάνεται η διασφάλιση του εμβολιασμού του 70% του παγκόσμιου πληθυσμού κατά της Covid-19 ως το 2022.

Το τρισέλιδο έγγραφο απευθύνεται σε χώρες, διεθνείς οργανώσεις και φορείς του ιδιωτικού τομέα, που προσκαλούνται σε μια εικονική σύνοδο κορυφής για τη λοίμωξη Covid-19, η οποία προγραμματίζεται από τις ΗΠΑ να διεξαχθεί στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στο έγγραφο αυτό, ζητείται επίσης από τις χώρες με «σχετικές δυνατότητες» να δωρίσουν ένα δισεκατομμύριο επιπρόσθετες δόσεις εμβολίων και να επισπεύσουν την παράδοση δύο δισεκατομμυρίων δόσεων για τις οποίες έχουν ήδη δεσμευτεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...