618
Aπό τα συνθήματα για τον Κουφοντίνα, στην επανεμφάνιση τρομοκρατικής ομάδας α λα «17 Νοέμβρη»; Αυτό τουλάχιστον επισημαίνει στο απόρρητο έγγραφό της η ΕΛ.ΑΣ. | Facebook

Φοβούνται νέο Συκούριο – Επείγουσα προειδοποίηση ΕΛ.ΑΣ. για απόπειρες αναβίωσης του «αντάρτικου πόλης»

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2021, 10:09
Aπό τα συνθήματα για τον Κουφοντίνα, στην επανεμφάνιση τρομοκρατικής ομάδας α λα «17 Νοέμβρη»; Αυτό τουλάχιστον επισημαίνει στο απόρρητο έγγραφό της η ΕΛ.ΑΣ.
|Facebook

Φοβούνται νέο Συκούριο – Επείγουσα προειδοποίηση ΕΛ.ΑΣ. για απόπειρες αναβίωσης του «αντάρτικου πόλης»

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2021, 10:09

Κατεπείγον εμπιστευτικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», προειδοποιεί για επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους και για ενδεχόμενη αρπαγή όπλων, ρουκετοβόλων και εκρηκτικών, με στόχο τον εξοπλισμό και κατά συνέπεια τη δραστηριοποίηση μιας νέας… α λα «17 Νοέμβρη» οργάνωσης, στη σκιά της υπόθεσης Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Γ. Λαμπρόπουλου για «ΤΑ ΝΕΑ», η εν λόγω προειδοποίηση αφορά τον κίνδυνο να υπάρξουν ανταποδοτικές, αιματηρές επιθέσεις σε μια αναβίωση του εγχώριου «αντάρτικου πόλης», έπειτα από δύο χρόνια σιωπής, και εκτίμηση των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι η δημιουργία μιας νέας ένοπλης οργάνωσης μπορεί να ξεκινήσει με την αρπαγή όπλων και εκρηκτικών. Με μια πιθανή, δηλαδή, επανάληψη των κλοπών οπλισμού το 1989 από το στρατόπεδο του Συκουρίου στη Λάρισα και το 1977 από εκείνο της Ελευθερούπολης Καβάλας, οι οποίοι κατέληξαν στην κατοχή μελών ένοπλων οργανώσεων («ΕΛΑ», «17 Νοέμβρη» κ.λπ.). Και όλα αυτά ενώ έχει μπει στο αρχείο, χωρίς να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη, η κλοπή αντιαρματικών όπλων, χειροβομβίδων από ναυτική βάση στη Λέρο, η οποία διαπιστώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019.

Το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., ενδεικτικό του φόβου και της επιφυλακής των Αρχών ασφαλείας, συντάχθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2021, περίπου στην 50ή ημέρα της απεργίας πείνας του «Λουκά» της «17 Νοέμβρη», και έχει τίτλο «Εντατικοποίηση μέτρων ασφαλείας περιμετρικά στρατιωτικών μονάδων, εγκαταστάσεων, σχηματισμών και κτιρίων».

Οπως ενδεικτικά σημειώνεται, «ενόψει της επικρατούσας και εξελισσόμενης εσωτερικής επικαιρότητας παρακαλείσθε όπως από της λήψεως της παρούσης και για όσο χρονικό διάστημα κρίνετε αναγκαίο εντείνετε και αυξήσετε τα αστυνομικά μέτρα περιμετρικά των στρατιωτικών μονάδων, εγκαταστάσεων (αποθήκες οπλισμού, πυρομαχικών κ.λπ.), σχηματισμών έως και στρατιωτικών κτιρίων που βρίσκονται εκτός αυτών προς πρόληψη και αποτροπή οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας εις βάρος του υπηρετούντος εκεί προσωπικού και των εν λόγω κτιρίων κι εγκαταστάσεων ή πράξης ακτιβιστικού χαρακτήρα»!

Ακολούθως, στο έγγραφο της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. προς τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες επισημαίνεται «σε συνεργασία με τις κατά τόπο αρμόδιες στρατιωτικές Αρχές προς επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού εκδηλώσετε και οποιοδήποτε κατά την κρίση σας πρόσθετο μέτρο το οποίο θα συμβάλει στην επαύξηση του βαθμού ασφαλείας των στρατιωτικών εγκαταστάσεων».

Υψηλόβαθμα στελέχη της Λεωφόρου Κατεχάκη φοβούνται ότι η επιδείνωση της υγείας του Δ. Κουφοντίνα ή άλλη εξέλιξη ίσως οδηγήσει στη δημιουργία μιας νέας ένοπλης οργάνωσης που μπορεί να λάβει το όνομά της από το ηγετικό μέλος της «17 Νοέμβρη» και ίσως προσπαθήσει να «μιμηθεί» τη δράση της. Και αυτό επειδή οι 5-6 ένοπλες οργανώσεις που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια, όπως ο Επαναστατικός Αγώνας, η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, η Επαναστατική Αυτοάμυνα, η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς και άλλες, φέρεται να έχουν εξαρθρωθεί ή αδρανοποιηθεί, ενώ η τελευταία βομβιστική επίθεση μεγάλου βεληνεκούς είναι αυτή που είχε σημειωθεί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, από την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, τον Δεκέμβριο του 2018. Ετσι λοιπόν δεν μπορεί να αποκλεισθεί η απόκτηση οπλισμού να είναι πρώτο μέλημα της νέας ομάδας ενόπλων.

Με αλεξίσφαιρα αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και δικαστικοί

Με αλεξίσφαιρα κυκλοφορούν εν τω μεταξύ υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και δικαστικοί κ.ά., με τον φόβο μιας ένοπλης επίθεσης, ως ανταποδοτικό χτύπημα για τη στάση της Πολιτείας έναντι του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Με συνεχή έγγραφά της η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ζητεί από αστυνομικούς τη συνεχή λήψη μέτρων αυτοπροστασίας προκειμένου να αποφευχθεί επίθεση στα σπίτια τους ή σε άλλους χώρους όπου κινούνται ιδιωτικά. Ακόμη ζητείται η συνεχής φρούρηση τουλάχιστον 1.000 στόχων στην Αττική.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όμως, πολλοί διοικητές κρίσιμων υπηρεσιών ή δικαστικοί έχουν προμηθευθεί επίσης –κυρίως ιδιωτικά– αλεξίσφαιρα γιλέκα ή ειδικούς θωρακισμένους χαρτοφύλακες για την προστασία τους από μια επίθεση με όπλα ή βόμβες.

Επιπλέον, νέες εντολές έχουν δοθεί για ελέγχους της αλληλογραφίας με τον φόβο αποστολής δεμάτων βομβών.

Σε ένα αυξανόμενο κλίμα ανησυχίας και με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να ζητεί γενική επιφυλακή, αύξηση των περιπολιών, φρούρηση των αστυνομικών υπηρεσιών και αποφυγή τηλεφωνημάτων-παγίδες στο επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...