367
Ο συλληφθείς ως κύριος ύποπτος οδηγείται υπό ισχυρά μέτρα ασφαλείας στην Ανακρίτρια | INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Φόνος στο Ψυχικό: Ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2024, 09:11
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 07/07/2024 11:30
Ο συλληφθείς ως κύριος ύποπτος οδηγείται υπό ισχυρά μέτρα ασφαλείας στην Ανακρίτρια
|INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Φόνος στο Ψυχικό: Ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2024, 09:11
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 07/07/2024 11:30

Τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό αναζητούν τώρα οι Αρχές που έχουν στα χέρια τους έναν 44χρονο ως βασικό ύποπτο για το έγκλημα.

Ο 44χρονος συνελήφθη το Σάββατο με βάση μια σειρά από στοιχεία και ενδείξεις, που προέκυψαν κυρίως από το οπτικό που συγκέντρωσε η αστυνομία από τον τόπο του εγκλήματος. Το πρωί της Κυριακής -υπό ισχυρά μέτρα ασφαλείας-οδηγήθηκε στην 31η τακτικής Ανακρίτρια. Ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμιξη στη δολοφονία, ενώ ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Η ανάλυση του υλικού αυτού έδειξε ότι μετά τον φόνο ο δράστης δίεφυγε με ένα μαύρο σκούτερ, πήγε στου Ζωγράφου και από εκεί επιβιβάστηκε στη δική του -μεγαλύτερου κυβισμού- μοτοσικλέτα. Και τα δύο δίτροχα εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.

Η μαρτυρία της συντρόφου για τις συναντήσεις στη Μύκονο

Κλειδί για την εξιχνίαση της υπόθεσης φαίνεται να είναι τα όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς η σύντροφος του συλληφθέντος. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, η γυναίκα είπε ότι προ μήνων η ίδια και ο συλληφθείς είχαν ταξιδέψει στη Μύκονο, όπου ο 44χρονος είχε συναντήσεις με διάφορα άτομα, για «δουλειές».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να αναγνώρισε από φωτογραφίες ένα από τα άτομα με τα οποία ο συλληφθείς είχε συναντηθεί στο νησί. Το άτομο αυτό βρίσκεται, προφανώς, στο επίκεντρο των ερευνών ενώ η αστυνομία εξετάζει εξωνυχιστικά και άλλα στοιχεία και πληροφορίες που αφορούν τη Μύκονο και τις δουλειές του 54χρονου θύματος εκεί.

Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι το άτομο που υπέδειξε η σύντροφος του συλληφθέντος δραστηριοποιείται στον τομέα του real estate στις Κυκλάδες και πιθανώς στην υπόθεση μπαίνουν και ζητήματα «σύγκρουσης επαγγελματικων συμφερόντων».

Γνωστός από παλιά

Οι έρευνες συνεχίζονται και δεν αποκλείονται ανακοινώσεις εντός της ημέρας από την αστυνομία, ενώ ο συλληφθείς οδηγείται στη Δικαιοσύνη και με ενδιαφέρον αναμένεται το τι θα υποστηρίξει.

Ο 44χρονος είναι γνωστός στις Αρχές από παλιά, με εμπλοκή σε μια σειρά από ποινικές υποθέσεις, μεταξύ των οποίων και η πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου (2009). Φέρεται επίσης να είχε σχέσεις με μέλος της Greek Mafia.

Είχε καταδικαστεί σε ισόβια για συμμετοχή στην απαγωγή και για άλλες υποθέσεις, αλλά η ποινή του μειώθηκε στα 15 χρόνια. Μάλιστα, στο διάστημα έκτισης της ποινής του φαίνεται να μπαινόβγαινε στη φυλακή, διαπράττοντας ληστείες και άλλα αδικήματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...