275
Οι γιατροί καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βοηθήσουν τους τραυματίες στη Δυτική Ιάβα | Antara Foto/Raisan Al Farisi via REUTERS

Φονικός σεισμός στην Ινδονησία: Ξεπέρασαν τους 252 οι νεκροί

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2022, 15:32
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/11/2022, 11:39
Οι γιατροί καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βοηθήσουν τους τραυματίες στη Δυτική Ιάβα
|Antara Foto/Raisan Al Farisi via REUTERS

Φονικός σεισμός στην Ινδονησία: Ξεπέρασαν τους 252 οι νεκροί

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2022, 15:32
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/11/2022, 11:39

Ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό μεγέθους 5,6 Ρίχτερ που έπληξε την πόλη Σιαντζούρ στη Δυτική Ιάβα της Ινδονησίας αυξήθηκε σε 252, όπως ανέφερε η τοπική κυβέρνηση σε σημερινή ανάρτηση στο Instagram.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, 31 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται και 377 τραυματίστηκαν, ενώ 7.060 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Τον κύριο σεισμό που σημειώθηκε τη Δευτέρα στις 13:20 τοπική ώρα, με επίκεντρο την πόλη Σιαντζούρ -με περίπου 175.000 κατοίκους- ακολούθησαν περισσότεροι από 60 μετασεισμοί μεγέθους από 1,6 ως 4 βαθμών.

Το MetroTV μετέδωσε πλάνα που δείχνουν εκατοντάδες τραυματίες να δέχονται ιατρική φροντίδα στον χώρο στάθμευσης ενός νοσοκομείου.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε νοσοκομεία

Εμπορικά καταστήματα, ένα νοσοκομείο και ένα ισλαμικό οικοτροφείο της πόλης έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από το σεισμό, ενώ προκλήθηκε και κατολίσθηση, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Μέσα ενημέρωσης δημοσιοποίησαν φωτογραφίες πολλών κτιρίων της Σιαντζούρ, οι σκεπές των οποίων έχουν καταρρεύσει.

«Καλούμε τους ανθρώπους να παραμείνουν προς το παρόν έξω από τα κτίρια, δεδομένου ότι μπορεί να υπάρξουν μετασεισμοί», δήλωσε στους δημοσιογράφους η διευθύντρια της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Ινδονησίας Ντβικορίτα Καρναβάτι.

Οπως είπε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης της επαρχίας ο αριθμός των νεκρών πιθανόν να αυξηθεί περαιτέρω καθώς οι διασώστες δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν άμεσα όλες τις περιοχές που επλήγησαν από το σεισμό, καθώς πολλές έχουν αποκλειστεί από τις κατολισθήσεις.

Τεράστιες καταστροφές υπέστησαν και πολλά κτίρια

Ο επικεφαλής διαχείρισης φυσικών καταστροφών της χώρας, ο Σουχαριάντο, είπε ότι τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Σιαντζούρ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την πρωτεύουσα Τζακάρτα, όπου πανικόβλητοι οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους, ενώ ουρανοξύστες σείστηκαν από το σεισμό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...