655
Ο 30χρονος δολοφόνος βρίσκεται στην Εισαγγελία της Νάξου και την Τρίτη αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή | YouTube

Φολέγανδρος: Ανήμερα της γιορτής της κηδεύεται η Γαρυφαλλιά – Νέα στοιχεία από την οικογένεια

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2021, 09:28
Ο 30χρονος δολοφόνος βρίσκεται στην Εισαγγελία της Νάξου και την Τρίτη αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή
|YouTube

Φολέγανδρος: Ανήμερα της γιορτής της κηδεύεται η Γαρυφαλλιά – Νέα στοιχεία από την οικογένεια

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2021, 09:28

Συγκλονισμένοι ακόμη από το στυγερό έγκλημα στη Φολέγανδρο, δι’ ασήμαντον αφορμήν, όπως αποδεικνύεται από τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ., συγγενείς και φίλοι λένε το απόγευμα της Δευτέρας, ανήμερα της ονομαστικής της εορτής, το τελευταίο αντίο στην Γαρυφαλλιά, στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Βέλο Κορινθίας. Ο 30χρονος δολοφόνος της βρίσκεται στην Εισαγγελία της Νάξου και την Τρίτη αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Ολα φέρεται να ξεκίνησαν από έναν τσακωμό που είχε το ζευγάρι στις ολιγοήμερες διακοπές του στη Φολέγανδρο, επειδή πήραν λάθος δρόμο.

Σύμφωνα με όσα είπε στην κατάθεσή του ο 30χρονος, κατά τη διάρκεια του καβγά, σήκωσε το χειρόφρενο του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να βγει εκτός δρόμου και να φτάσει κοντά στο χείλος του γκρεμού. Αλλες, πάλι, εκτιμήσεις αναφέρουν ότι προσπάθησε να ρίξει το αυτοκίνητο στη θάλασσα με τη Γαρυφαλλιά μέσα.

Από το απόγευμα της Παρασκευής, ο 30χρονος κρυβόταν σε σπηλιά του νησιού. Οπως είπε σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ και το Open το πρωί της Δευτέρας η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Αννα Ευθυμίου, κατά τον αρχικό εντοπισμό του, ήταν επιθετικός προς τους αστυνομικούς. Η επικοινωνία μαζί του ήταν δύσκολη, παρατήρησε χαρακτηριστικά. «Οδηγήθηκε αρχικά στο λιμεναρχείο Φολεγάνδρου και μετά στο αστυνομικό τμήμα, όπου κατόπιν συζήτησης ομολόγησε την πράξη του».

«Αρχικά ήταν επιθετικός, αλλά με διαπραγματεύσεις πείστηκε να παραδοθεί. Ο ίδιος υποστήριξε ότι τσακωθήκαν, έτσι βγήκε το αυτοκίνητο έκτος πορείας, και στη συνέχεια την έσπρωξε προς τη θάλασσα», δήλωσε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Από την πλευρά της οικογένειας εν τω μεταξύ αναμένονται νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα είπε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο συνήγορος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας, η μητέρα της Γαρυφαλλιάς επικοινώνησε μαζί του και τον ενημέρωσε ότι τη Δευτέρα θα του δώσει νέα στοιχεία για τη γνωριμία της κόρης της με τον 30χρονο. Του μετέφερε επίσης την υποψία ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, η 26χρονη είχε την εντυπωση πως ο 30χρονος παρακολουθούσε τα μηνύματά της.

«Από λεπτότητα και σεβόμενος τις στιγμές, δεν επικοινώνησα με τη μητέρα. Με κάλεσε εκείνη χθες το απόγευμα γύρω στις 18:00 και είπε ότι θα με συναντήσει. Μου είπε ότι έχει να μου δώσει και κάποια στοιχεία. Τη ρώτησα αν μπορεί να μου πει κάποιο, για να το αξιολογήσω και εγώ. Μου είπε “το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι η κοπέλα μου υποπτευόταν ότι της παρακολουθεί το τηλέφωνο” και με ρώτησε αν μπορεί να παρακολουθεί και τα μηνύματά της. Εψαξα και της είπα πως “αν έχει γνώσεις μπορεί”».

«Πράγματι, ο δράστης έχει γνώσεις Πληροφορικής και μάλιστα επί των κινητών τηλεφώνων», προσέθεσε ο κ. Κούγιας.

Οπως είπε, θύμα και δολοφόνος είχαν «απλή γνωριμία για έναν χρόνο, όχι σοβαρή σχέση, διότι δεν είχαν γνωρίσει τους γονείς, ούτε οι γονείς της κοπέλας είχαν γνωρίσει τον κατηγορούμενο».

Οσα για τα σχόλια στα social media, ακόμη και για την ιδιότητα της φαρμακοποιού, η οποία αναγράφηκε στο κηδειόχαρτο της 26χρονης, ο συνήγορος της οικογένειας έκανε λόγο για νοσηρά μυαλά:

«Νοσηροί νόες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Αν ανήκουν σε κάποιον συγκεκριμένο χώρο, δεν το γνωρίζω. Αλίμονο αν κάποιος σχολιάζει τι γράφει μια χαροκαμένη μάνα στο κηδειόχαρτο του παιδιού της. Οι άνθρωποι αυτοί έχασαν το παιδί τους από ένα στυγνό έγκλημα, από έναν άνθρωπο που του είχαν εμπιστευτεί το παιδί τους», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Ο πατέρας της Γαρυφαλλιάς ζήτησε την τιμωρία του δολοφόνου με την ανώτατη δυνατή ποινή.

«Το τι έχει διαπιστώσει η Αστυνομία, το τι έχει διαπιστωθεί επιστημονικά από την ιατροδικαστική έκθεση, από το DNA, τα αποτυπώματα θα το πληροφορηθούμε όταν θα έχουμε στα χέρια μας τη δικογραφία. Η προανάκριση, διαδικαστικά, δεν έχει τελειώσει. Δύο αξιωματικοί του τμήματος Διώξεως Εγκλημάτων κατά της Ζωής πήγαν στη Φολέγανδρο για να ολοκληρώσουν τη δικογραφία. Προβλέπω ποια θα είναι η ποινική δίωξη, ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, η ποινή είναι ισόβια κάθειρξη», εκτίμησε ο Αλέξης Κούγιας.

«Θεωρώ πολύ απλοϊκή προσέγγιση τον ισχυρισμό ότι η δολοφονία ήταν το τραγικό αποτέλεσμα ενός διαπληκτισμού. Ούτε σπρώχνεις κάποιον σε έναν γκρεμό και τον βλέπεις να πνίγεται γιατί είχες κάποιες διενέξεις εκείνες τις ημέρες, ούτε το περιγράφεις τόσο απλοϊκά», κατέληξε ο ποινικολόγος σε άλλη παρέμαβασή του στην ΕΡΤ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...