188
Ο υπ. Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Γιώργο Λιάγκα | ANT1/WebTV

Φλωρίδης: «Βραχιολάκι» σε όσους είναι σε επιτήρηση για ενδοοικογενειακή βία

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2024, 11:38
Ο υπ. Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Γιώργο Λιάγκα
|ANT1/WebTV

Φλωρίδης: «Βραχιολάκι» σε όσους είναι σε επιτήρηση για ενδοοικογενειακή βία

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2024, 11:38

Για τις πρόσθετες διατάξεις σχετικά με την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, τις οποίες ο ίδιος είχε προαναγγείλει από τη Δευτέρα, στη σκιά της υπόθεσης Λύτρα, μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 (στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα).

Ο κ. Φλωρίδης προανήγγειλε την ηλεκτρονική παρακολούθηση, σε πρώτο στάδιο με «βραχιολάκι», για όσους βρίσκονται σε καθεστώς επιτήρησης λόγω ενδοοικογενειακής βίας.

«Οταν κάποιος είναι υπό επιτήρηση, θα προτείνουμε ηλεκτρονική παρακολούθηση με βραχιολάκι. Υπάρχουν και πιο εξελιγμένα συστήματα με τη χρήση κινητών τηλεφώνων και δορυφόρων», είπε χαρακτηριστικά ο υπ. Δικαιοσύνης, με αφορμή την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με καθ’ ομολογίαν θύτη τον ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα.

«Εχουμε ένα πλαίσιο που επιτρέπει να φανερωθούν τα περιστατικά (ενδοοικογενειακής βίας) και η ανάγκη ήταν διπλή: να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο ώστε να μπορούν να φανερώνονται τα περιστατικά και να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη, να παρέχεται προστασία στο θύμα όσο είναι δυνατόν, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα σε όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας να μπορούν να τα καταγγέλλουν χωρίς να κινδυνεύουν».

Σημειώνεται ότι ο κ. Φλωρίδης παρουσίασε αμέσως μετά, σε συνέντευξη Τύπου, δέσμη νέων ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...