209
Κάποιοι δεν αποδέχονται την έννοια του κράτους δικαίου, τόνισε στην τηλεοπτική του συνέντευξη ο Γιώργος Φλωρίδης | ΙΝΤΙΜΕnews

Φλωρίδης για Κουφοντίνα: Δεν υπάρχει σοβαρό κράτος που να διαπραγματεύεται με ισοβίτες

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2021, 10:44
Κάποιοι δεν αποδέχονται την έννοια του κράτους δικαίου, τόνισε στην τηλεοπτική του συνέντευξη ο Γιώργος Φλωρίδης
|ΙΝΤΙΜΕnews

Φλωρίδης για Κουφοντίνα: Δεν υπάρχει σοβαρό κράτος που να διαπραγματεύεται με ισοβίτες

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2021, 10:44

Κανείς δεν θέλει να πεθάνει ο Κουφοντίνας, αλλά επίσης κανένα σοβαρό κράτος δεν μπορεί να μπει σε οιαδήποτε διαπραγμάτευση με έναν ισοβίτη, υπογράμμισε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, δικηγόρος, Γιώργος Φλωρίδης, και σχολιάζοντας την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για το θέμα του αρχιεκτελεστή της «17Ν», παρατήρησε ότι κάποιοι που λειτουργούν ως «πολιτικοί συνήγοροί του», προσπαθούν να αντιστρέψουν τη λογική και υπονομεύουν τη Δημοκρατία.

Ουδείς  επιθυμεί τον θάνατο του Κουφοντίνα και αυτό φάνηκε ακόμα και από τη δημόσια επιστολή των συγγενών των θυμάτων της «17Ν», αλλά ο μόνος τρόπος για να λυθεί το θέμα, τόνισε ο κ. Φλωρίδης, είναι να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, από τη στιγμή που αισθάνεται ότι αδικείται.

Οσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα πολιτικής αντιπαράθεσης με το ζήτημα αυτό και να διχάσουν την κοινωνία, πρόσθεσε, είναι αυτοί που δεν αποδέχονται την έννοια του κράτους δικαίου.

Οπως επεσήμανε, τόσο ο Κουφοντίνας όσο και οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί του είχαν δίκαιες δίκες –και το αναγνώρισαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης τους– ενώ για τις συνθήκες φυλάκισής τους ισχύει ό,τι και για όλους τους υπόλοιπους και ενδεχομένως να είχαν και μια ευνοϊκότερη μεταχείριση.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γιώργος Φλωρίδης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει σοβαρό κράτος που να διαπραγματεύεται με ισοβίτες και ο μόνος δρόμος που μπορεί να ακολουθήσει ο Κουφοντίνας –επανέλαβε– είναι προσφύγει στο Δικαστικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...