305
Ηταν κάποτε ένα σπίτι, στο Λέικγουντ Παρκ, της κομητείας Σεντ Λούσι στη Φλόριντα | REUTERS/Jose Luis Gonzalez

Φλόριντα: Στους 11 οι νεκροί από το πέρασμα του Μίλτον

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2024, 10:34
Ηταν κάποτε ένα σπίτι, στο Λέικγουντ Παρκ, της κομητείας Σεντ Λούσι στη Φλόριντα
|REUTERS/Jose Luis Gonzalez

Φλόριντα: Στους 11 οι νεκροί από το πέρασμα του Μίλτον

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2024, 10:34

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον τυφώνα Μίλτον στη Φλόριντα, ανακοίνωσαν οι αρχές, την ώρα που 3,1 εκατομμύρια νοικοκυριά παρέμεναν χωρίς ρεύμα παρά το γεγονός ότι η καταιγίδα ήταν λιγότερο ισχυρή από όσο αναμενόταν.

«Η καταιγίδα ήταν σοβαρή, αλλά ευτυχώς αποφύγαμε το χειρότερο σενάριο», δήλωσε ο Ρον ΝτεΣάντις, κυβερνήτης της Φλόριντα.

Ο απολογισμός ανέρχεται σε τουλάχιστον 11 νεκρούς, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, με τον αμερικανό υπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας, Αλεχάντρο Μαγιόρκας, να δηλώνει στους δημοσιογράφους ότι τα θύματα σκοτώθηκαν από ανεμοστρόβιλους.

Ο Μίλτον έπληξε τη Φλόριντα περίπου δύο εβδομάδες μετά το πέρασμα ενός άλλου καταστροφικού τροπικού κυκλώνα, του Ελίν.

Πλημμυρισμένη γειτονιά στο Σιέστα Κίι – REUTERS/Marco Bello

Η ένταση του τυφώνα «μειώθηκε προτού φτάσει στα ηπειρωτικά και οι πλημμύρες (που προκάλεσε), αυτές που γνωρίζουμε ως τώρα, δεν ήταν τόσο σοβαρές όσο αυτές του Ελίν», ο οποίος έπληξε πολλές πολιτείες στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, εξήγησε ο ΝταΣάντις.

Ο Τζο Μπάιντεν και ο κυβερνήτης της Φλόριντα είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για τη διαχείριση των επιπτώσεων του κυκλώνα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Στην κομητεία Σαρασότα, στις δυτικές ακτές της Φλόριντα, όπου το νερό έφτασε τα 2,5-3 μέτρα, οι κάτοικοι έχουν αρχίσει να βγαίνουν από τα σπίτια τους για να ελέγξουν τις καταστροφές. Κλαδιά δέντρων και διαφημιστικές πινακίδες είναι πεσμένα στους δρόμους.

Το στάδιο Τροπικάνα Φιλντ στο Σεντ Πίτερσμπεργκ, πριν και μετά το πέρασμα του Μίλτον – Maxar Technologies/Handout via REUTERS

Ο Μπάιντεν ζήτησε μέσω ανάρτησής του στο Χ από τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους» προς το παρόν για να προστατευθούν από ηλεκτρικά καλώδια που βρίσκονται στο έδαφος, από συντρίμμια και κατεστραμμένους δρόμους.

Τις πρώτες ώρες της Παρασκευής, ο Μίλτον εξακολουθούσε να προκαλεί ισχυρούς ανέμους και «σφοδρές βροχοπτώσεις» στο κεντρικό και ανατολικό τμήμα της Φλόριντα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...