244
Παιδιά στη Φλόριντα κρατούν πλακάτ ζητώντας από τους συμμαθητές τους να φορέσουν μάσκα | REUTERS/Octavio Jones

Φλόριντα: 440 μαθητές σε καραντίνα, αλλά ο ΝτεΣάντις δεν θέλει να φορούν μάσκα στα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2021, 15:28
Παιδιά στη Φλόριντα κρατούν πλακάτ ζητώντας από τους συμμαθητές τους να φορέσουν μάσκα
|REUTERS/Octavio Jones

Φλόριντα: 440 μαθητές σε καραντίνα, αλλά ο ΝτεΣάντις δεν θέλει να φορούν μάσκα στα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2021, 15:28

Τα σχολεία στη Φλόριντα έχουν ανοίξει εδώ και μόλις δύο ημέρες, σε μία πολιτεία όπου ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης απαγόρευσε στις σχολικές αρχές να κάνουν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας, τη στιγμή που τα κρούσματα σημειώνουν ρεκόρ.

Αποτέλεσμα; Τετρακόσιοι σαράντα μαθητές στην κομητεία Παλμ Μπιτς βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ 51 άτομα, 37 μαθητές και 14 καθηγητές και εργαζόμενοι είναι θετικοί.

Μπροστά στον κίνδυνο της πανδημίας, τα δημόσια σχολεία της κομητείας αποφάσισαν να αψηφήσουν την εντολή του κυβερνήτη και να κάνουν υποχρετικές τις μάσκες για όλους. Ομως, από τους 167.000 μαθητές, οι 6.394 εκμεταλλεύθηκαν το δικαίωμα που τους έδωσε ο Ρον ΝτεΣάντις και δήλωσαν ότι αρνούνται να φορέσουν μάσκες στο σχολείο.

Ο επικεφαλής της σχολικής διεύθυνσης κάλεσε τον κυβερνήτη να δώσει εντολή να φορούν όλοι μάσκες, γιατί η άρνηση ορισμένων θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε πολλά κρούσματα και θα στερήσει από τους μαθητές την παρουσία τους στα σχολεία.

Ο μέσος δείκτης θετικότητας για το τελευταίο επταήμερο στη Φλόριντα κυμαίνεται ανάμεσα σε 20%-25%!

Ο ΝτεΣάντις είναι αντιμέτωπος με μηνύσεις γονέων και φορέων για να γίνει υποχρεωτική η μάσκα, ενώ 800 γιατροί υπέγραψαν επιστολή με την οποία του ζητούν να ακυρώσει το κυβερνητικό διάταγμα που απαγορεύει στους τοπικούς αξιωματούχους να υποχρεώσουν μαθητές και προσωπικό στα σχολεία να φορούν μάσκες.

Ο Ρον ΝτεΣάντις αρρωσταίνει όταν βλέπει μάσκα…

Ο ΝτεΣάντις μάλιστα, φανατικός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, απειλεί με μη καταβολή μισθού τους αρμόδιους των σχολείων που ζητούν από τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς να φορούν μάσκα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...