303
Καρέ από βίντεο με αγνώστων στοιχείων τεθωρακισμένα οχήματα που φέρονται να πλησιάζουν το συνοριακό φυλάκιο Γκραϊβορόν | Twitter

Φιλοουκρανοί ρώσοι μαχητές εξαπέλυσαν διασυνοριακή επιδρομή σε εδάφη της Ρωσίας

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2023, 20:28
Καρέ από βίντεο με αγνώστων στοιχείων τεθωρακισμένα οχήματα που φέρονται να πλησιάζουν το συνοριακό φυλάκιο Γκραϊβορόν
|Twitter

Φιλοουκρανοί ρώσοι μαχητές εξαπέλυσαν διασυνοριακή επιδρομή σε εδάφη της Ρωσίας

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2023, 20:28

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν τη Δευτέρα από βομβαρδισμούς στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, όπου πραγματοποιείται εισβολή μαχητών από την Ουκρανία, ανακοίνωσε το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κυβερνήτης της περιφέρειας στον λογαριασμό του στο Telegram.

Σύμφωνα με τον Βιτσισλάβ Γκλαντκόφ, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό του χωριού Γκλότοβο, άλλοι τρεις στην περιοχή Γκραϊβορόν και ένας στο χωριό Ζαμόστιε.

Ολες αυτές οι τοποθεσίες βρίσκονται κοντά στα ουκρανικά σύνορα και στην περιοχή όπου είναι σε εξέλιξη η εισβολή των μαχητών, σύμφωνα με τις ρωσικές Αρχές.

Μεταξύ άλλων ο Γκλαντκόφ δήλωσε ότι τρία σπίτια και ένα τοπικό διοικητικό κτίριο υπέστησαν ζημιές.

Στο Γκραϊβορόν, πρόσθεσε ο κυβερνήτης, οι τραυματίες είναι δύο άνδρες και μια γυναίκα οι οποίοι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα η «Ρωσική Λεγεώνα της Ελευθερίας» και το «Σώμα Ρώσων Εθελοντών» είχαν ανακοινώσει ότι διεξάγουν (στρατιωτική) επιχείρηση στην περιοχή Γκραϊβορόν του Μπέλγκοροντ, σε μια από πλέον σημαντικές απόπειρες δυνάμεων που υποστηρίζονται από το Κίεβο να μεταφέρουν τον πόλεμο σε ρωσικό έδαφος.

Η υπηρεσία Τύπου της «Ρωσικής Λεγεώνας της Ελευθερίας», ανακοίνωσε ότι στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσία «η κατάσταση είναι δύσκολη».

«Η “Ρωσική Λεγεώνα της Ελευθερίας” και το “Σώμα Ρώσων Εθελοντών”, δημιουργούν αποστρατικοποιημένη ζώνη στα σύνορα με την Ουκρανία, απ’ όπου ο ρωσικός στρατός δεν θα μπορεί να βομβαρδίζει την Ουκρανία», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η Ρωσική Λεγεώνα της Ελευθερίας και το «Σώμα Ρώσων Εθελοντών» είναι εθελοντικά στρατιωτικά τμήματα που απαρτίζονται από ρώσους πολίτες οι οποίοι πολεμούν στο πλευρό του ουκρανικού στρατού. Σύμφωνα με αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι ομάδες αυτές διαθέτουν στρατιωτικό εξοπλισμό καθώς και άρματα μάχης.

Η Μόσχα αντέδρασε θέτοντας την περιοχή του Μπέλγκοροντ σε συναγερμό υπό το «νομικό καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης», έπειτα από σχετική απόφαση των υπηρεσιών ασφαλείας (FSB).

Μεταξύ άλλων, το καθεστώς αυτό προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης πολιτών από τις εν λόγω περιοχές, τον αυξημένο έλεγχο των τηλεπικοινωνιών, τη διευκόλυνση των επεμβάσεων των «αντιτρομοκρατικών» δυνάμεων καθώς και τους ενισχυμένους ελέγχους ταυτοτήτων και οχημάτων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...