670
Ο Νίκος Φίλης πέρασε από τα καρφιά στην ολοένα και πιο σκληρή επίθεση εναντίον του Κασσελάκη | YouTube/SKAI

Φίλης για Κασσελάκη: Σαν παίκτης ριάλιτι, στηρίχτηκε στο «σκοτεινό διαδίκτυο»

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2023, 13:25
Ο Νίκος Φίλης πέρασε από τα καρφιά στην ολοένα και πιο σκληρή επίθεση εναντίον του Κασσελάκη
|YouTube/SKAI

Φίλης για Κασσελάκη: Σαν παίκτης ριάλιτι, στηρίχτηκε στο «σκοτεινό διαδίκτυο»

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2023, 13:25

Νέα, δριμεία επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Νίκος Φίλης. Μια επίθεση που έγινε από τηλεοράσεως, όπως γίνονται πλέον τα ξεκαθαρίσματα στον ΣΥΡΙΖΑ (από media ή από social media), δύο ημέρες μετά την ανάρτηση Κασσελάκη στο Χ (πρώην Τwitter) με την οποία ο νέος αρχηγός του κόμματος ανακοίνωσε ότι ο κ. Φίλης και οι κ.κ. Βίτσας και Σκουρλέτης «επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». 

Μιλώντας την Τετάρτη το πρωί στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός Παιδείας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποστήριξε πως ο κ. Κασσελάκης «στηρίχθηκε από το σκοτεινό Διαδίκτυο» –μια θέση που έφερε τον κ. Φίλη στην ίδια γραμμή με την άποψη που εξέφρασε και ο Πάνος Σκουρλέτης: ο τελευταίος αποκάλυψε –και προφανώς ανακάλυψε, δεν ήξερε μάλλον τι γινόταν τόσα χρόνια στην Κουμουνδούρου καίτοι γραμματέας της ΚΕ– την Τρίτη ότι «κάποια παράκεντρα γύρω από τον Τσίπρα δουλέψαν υπόγεια με έναν στημένο μηχανισμό». 

Κατά τα άλλα και ερωτηθείς αν ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να μιλήσει για όσα συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ κι αν φέρει μερίδιο ευθύνης, ο κ. Φίλης είπε: «Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει όταν το κρίνει αναγκαίο», σημειώνοντας ότι εκείνος ανέδειξε τον κ. Κασσελάκη τοποθετώντας τον αρχικά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Πρόσθεσε με νόημα τι ο κ. Τσίπρας δεν αντέδρασε ούτε όταν ο κ. Κασσελάκης είπε στο συνέδριο του κόμματος ότι πρωτοκλασάτα μέλη υπονόμευαν τον Τσίπρα, ούτε όταν στο «σκοτεινό διαδίκτυο» άρχισε μια ιστορία «ότι η Αχτσιόγλου απείλησε τον Τσίπρα. Δεν θα έπρεπε να πει ότι ήταν συκοφαντίες;».

Παράλληλα ο πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης συμπεριφέρεται ως παίκτης ριάλιτι: «Κάνει πολιτική επί δύο – τρεις μήνες τώρα με βάση την προσωπική του ζωή, όχι με τα προβλήματα των ανθρώπων (…) Πότε παντρεύεται, πότε λέει ότι ευχαριστώ την οικογένεια μου γιατί αυτή μου έδωσε τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρεται ονομαστικά στα μέλη της οικογένειάς του. Εμφανίζει τον εαυτό του σαν ένα ριάλιτι. Πότε δείχνει τη βέρα στο δεξί. Είναι δυνατόν να εμπνεύσει κανείς έτσι και να κάνει αντιπολίτευση;» τόνισε.  

Ο Νίκης Φίλης παρομοίασε ευρύτερα τον τρόπο που πολιτεύεται ο κ. Κασσελάκης με αυτόν του Τραμπ που έλεγε, όπως θύμισε «είμαι καλός επιχειρηματίας και θα γίνω καλός πρόεδρος της Αμερικής».  

«Το κόμμα συρρικνώνεται, επιδεινώνεται η αξιοπιστία του. Ο κ. Κασσελάκης το επιδεινώνει γιατί προσπαθεί να μετατρέψει ένα κόμμα της Αριστεράς σε ένα δημοκρατικό κόμμα Μπάιντεν» ανέφερε μεταξύ άλλων. 

«Είμαστε σε μια φάση που ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μια συνεχή στρατηγική ήττα και υποχωρεί. Δυστυχώς, ο Κασσελάκης δείχνει να υλοποιεί με θολό τρόπο ένα σχέδιο μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ από αριστερό, ευρύχωρο ευρωπαϊκό κόμμα σε κάτι άλλο, πράγμα που θέλουν και δυνάμεις της οικονομικής ολιγαρχίας στη χώρα μας» κατηγόρησε τον κ. Κασσελάκη. 

Ο κ Φίλης έθεσε εκ νέου θέμα ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «ο κ. Κασσελακης μιλάει για θέματα έξω από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Αν επιμείνει με αυτές τις απόψεις που διατύπωσε πριν και μετά ως πρόεδρος, κατά τη γνώμη μας δεν μπορεί να είναι πρόεδρος».

«Η μετατόπιση προς τα κεντροδεξιά αφήνει ένα κενό. Μετά από 60 χρόνια που δόθηκε μια μάχη για μια άλλη Αριστερά, μη δογματική, θα αφήσουμε αυτό το χώρο διαλυμένο; Μπορεί να κάνει αντιπολίτευση αυτό το κόμμα όταν φεύγει από το χώρο που έχει προσδιορίσει και γίνεται κάτι διαφορετικό, κόμμα της κεντροδεξιάς ως μπαλαντέρ; (…) Αν είσαι ένα κόμμα συμπληρωματικό προς την κυβέρνηση με φιλελεύθερες απόψεις δεν μπορεί να εμπνεύσεις κανέναν» είπε ακόμη ο Νίκος Φίλης.

Μένει να φανεί αν η παραπομπή του κ. Φίλη στην Επιτροπή Δεοντολογίας για διαγραφή θα οδηγήσει όντως σε αυτή την εξέλιξη. «Από ότι βλέπω ο κ. Κασσελάκης έχει αποφασίσει να με διαγράψει. Να κάνει συνέδριο με πρόωρες διαγραφές. Αν τα πράγματα φτάσουν στο αδιέξοδο θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε» ανέφερε, σχολιάζοντας παράλληλα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να διαγράψει κανέναν με βάση το καταστατικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...