358
Ο Νίκος Φίλης σχολιάζοντας στον ΣΚΑΪ την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη | YouTube/SKAI

Φίλης για Κασσελάκη: Προσπάθεια μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα που θα συνεργαστεί με τη ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2023, 10:13
Ο Νίκος Φίλης σχολιάζοντας στον ΣΚΑΪ την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη
|YouTube/SKAI

Φίλης για Κασσελάκη: Προσπάθεια μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα που θα συνεργαστεί με τη ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2023, 10:13

Τη δική του θέση για τις εσωκομματικές εξελίξεις στην κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για την πολυσυζητημένη υποψηφιότητα του επιχειρηματία Στέφανου Κασσελάκη, εξέφρασε τη Δευτέρα, στη σκιά όσων εκτυλίχθηκαν το Σαββατοκύριακο στο διαρκές συνέδριο του κόμματος, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Νίκος Φίλης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Φίλης επέμεινε στη στήριξη προς τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, αλλά άφησε ανοιχτό και ένα παράθυρο για την Εφη Αχτσιόγλου, ενώ εξέφρασε και τη διαφωνία του με την απουσία του κ. Τσίπρα από τις συνεδριακές διαδικασίες των τελευταίων ημερών. «Επρεπε να έχει έρθει και θα είχε και μια καλή αποδοχή από τον κόσμο», σημείωσε με νόημα.

«Εγώ έχω μια εμπιστοσύνη στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αλλά πιστεύω ότι και η υποψηφιότητα της Εφης Αχτσιόγλου δίνει και αυτή μια προοπτική για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΖΑ. Αυτούς θέλω (στις δύο πρώτες θέσεις)», τόνισε ο κ. Φίλης, ένα ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και με ειδικό πολιτικό βάρος.

Οσον αφορά την υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη, ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι ο 35χρονος επιχειρηματίας «δεν ξέρει, όχι μόνο την πραγματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ξέρει και ποια είναι η ελληνική πραγματικότητα», ενώ στάθηκε και στο γεγονός ότι «υπήρξε θαυμαστής του Κυριάκου Μητσοτάκη», τόσο όταν ήταν υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, όσο και όταν διεκδικούσε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, εξέφρασε τη θέση ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανάγκη από “μεσσίες”», ενώ εκτίμησε – επικαλούμενος τα λόγια του ίδιου του κ. Κασσελάκη – ότι «θέλει να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κάτι σαν το Δημοκρατικό Κόμμα της Αμερικής».

«Θέλει να υπερβεί τον Ατλαντικό, αυτό σηματοδοτεί μια προσπάθεια μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα που θα συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι «εμείς θέλουμε να έχουμε ένα πρόγραμμα από το οποίο θα προκύπτουν συνεργασίες, όχι αυτές να προκύπτουν από τη μετάλλαξη του κόμματος». Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Φίλη, «η πολιτική που ασκεί η ΝΔ δεν προσφέρεται για συνεργασίες».

Συνέχισε, μάλιστα, εκφράζοντας τη θέση ότι «σε μια περίοδο όπου ο αμερικανικός παράγων ενεργοποιείται στην περιοχή (…) έχει σημασία να υπάρχει μια ισχυρή πολιτική δύναμη της Αριστεράς, ικανή να κάνει τους συμβιβασμούς, με ένα πρόγραμμα που θα εξυπηρετεί τα δικά μας εθνικά συμφέροντα και την ειρήνη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...