197
Ο Σπάικ Λι στις Κάννες το 2018 | EPA/FRANCK ROBICHON

Φεστιβάλ Καννών: Πλειοψηφούν οι γυναίκες στην κριτική επιτροπή του Σπάικ Λι

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2021, 18:34
Ο Σπάικ Λι στις Κάννες το 2018
|EPA/FRANCK ROBICHON

Φεστιβάλ Καννών: Πλειοψηφούν οι γυναίκες στην κριτική επιτροπή του Σπάικ Λι

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2021, 18:34

Η ανακοίνωση ότι ο Σπάικ Λι θα ήταν πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών, την άνοιξη εκείνης της χρονιάς, είχε γίνει τον… μακρινό Ιανουάριο του 2020. Μεσολάβησε όμως η πανδημία και η μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου αναβλήθηκε.

Ο αμερικανός σκηνοθέτης θα είναι πάντως επικεφαλής της επιτροπής για το 74ο  φεστιβάλ των Καννών το οποίο θα πραγματοποιηθεί  στη γαλλική πόλη από τις 6 έως τις 17 Ιουλίου, με 24 ταινίες στο διαγωνιστικό πρόγραμμα.

Την επιτροπή, όπως αναφέρει ο Monde, θα απαρτίζουν πέντε γυναίκες και τρεις άντρες.

Πρόκειται, αφενός, για την γαλλοσενεγαλέζα σκηνοθέτρια Ματί Ντιόπ, της οποίας η ταινία «Atlantique» κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα το 2019 και την αυστριακή σκηνοθέτρια Τζέσικα Χάουσνερ της οποίας η πρώτη αγγλόφωνη ταινία « Little Joe» κέρδισε την ίδια χρονιά πρώτο βραβείο γυναικείας ερμηνείας.

Μέλος θα είναι ακόμη η γαλλίδα ηθοποιός και σκηνοθέτρια Μελανί Λοράν, η αμερικανίδα ηθοποιός και παραγωγός Μάγκι Τζίλενχααλ και η γαλλίδα τραγουδίστρια Μιλέν Φαρμέρ.

Οι άνδρες της επιτροπής είναι ο Γάλλος Ταχάρ Ραχίμ, ο Νοτιοκορεάτης Σονγκ Κανγκ-χο, αμφότεροι ηθοποιοί, και ο βραζιλιάνος σκηνοθέτης Κλεμπέρ Μεντότσα Φίλιο.

Οι γυναίκες πλειοψηφούσαν το 2009 (με πρόεδρο την ηθοποιό Ιζαμπέλ Υπέρ), το 2014 (με πρόεδρο την σκηνοθέτρια Τζέιν Κάμπιον) και το 2018 (με πρόεδρο την Κέιτ Μπλάνσετ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...