401
Η φωτογραφία του Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν στη γιγαντοοθόνη πίσω από τους γονείς του στο βήμα του συνεδρίου | REUTERS/Mike Segar

«Φέρτε τους σπίτι»: Συγκίνησαν οι γονείς ομήρου της Χαμάς στο συνέδριο των Δημοκρατικών

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2024, 10:08
Η φωτογραφία του Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν στη γιγαντοοθόνη πίσω από τους γονείς του στο βήμα του συνεδρίου
|REUTERS/Mike Segar

«Φέρτε τους σπίτι»: Συγκίνησαν οι γονείς ομήρου της Χαμάς στο συνέδριο των Δημοκρατικών

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2024, 10:08

Οι γονείς του Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ενός αμερικανοϊσραηλινού ομήρου, που απήχθη από την Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, από το μουσικό φεστιβάλ στην ισραηλινή έρημο, κατέθεσαν τη σπαρακτική μαρτυρία τους ενώπιον του συνεδρίου των Δημοκρατικών στο Σικάγο.

Τριακόσιες είκοσι ημέρες μετά την αιματηρή απαγωγή του γιου τους, οι γονείς του ζήτησαν να απελευθερωθούν οι 109 όμηροι (ανάμεσά τους και νεκροί) που εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα, αλλά και να τελειώσει ο πόλεμος που καταστρέφει τους Παλαιστινίους.

Κάτω από θερμά χειροκροτήματα και το σύνθημα «φέρτε τους σπίτι» να δονεί το United Center, οι γονείς του 23χρονου Αμερικανοϊσραηλινού ομήρου, ο οποίος έχασε το χέρι του από χειροβομβίδα των τρομοκρατών της Χαμάς κατά την απαγωγή του, ανέβηκαν στο βήμα του συνεδρίου στο Σικάγο, την πόλη από την οποία προέρχονται.

Η μητέρα του, Ρέιτσελ Γκόλντμπεργκ, ξέσπασε σε λυγμούς μιλώντας για την απαγωγή του γιου της.

«Μεταξύ των ομήρων, υπάρχουν οκτώ αμερικανοί πολίτες. Και ένας απ’ αυτούς είναι ο μοναχογιός μας», είπε, περιγράφοντάς τον ως ένα νέο άνθρωπο «γεμάτο χιούμορ και μεγάλη περιέργεια».

«Λατρεύει το ποδόσφαιρο, έχει τρέλα με τη μουσική και τα μουσικά φεστιβάλ και έχει πάθος με τη γεωγραφία», συνέχισε στην ομιλία της που συγκίνησε τους συνέδρους.

Ο Τζον Πόλιν παρηγορεί τη σύζυγό του, Ρέιτσελ Γκόλντμπεργκ, στο βήμα του συνεδρίου – Reuters

Ο σύζυγός της, Τζον Πόλιν, έκανε έκκληση για κατάπαυση του πυρός, μιλώντας για την «απελπισία» που επικρατεί στη Λωρίδα της Γάζας, λόγω της ισραηλινής επίθεσης.

«Σ’ ένα διαγωνισμό του πόνου, δεν υπάρχουν κερδισμένοι», τόνισε.

Οι γονείς του αμερικανοϊσραηλινού ομήρου κατέθεσαν τη μαρτυρία τους σε μια στιγμή που μειώνονται οι ελπίδες για εκεχειρία στη Γάζα και ενώ εκατοντάδες διαδηλωτές διαμαρτύρονται στο Σικάγο καταγγέλλοντας την αμερικανική υποστήριξη προς το Ισραήλ.

Οι γονείς ενός άλλου ομήρου είχαν πάρει το λόγο τον Ιούλιο στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Μιλγουόκι.

Ορισμένοι σύνεδροι των Δημοκρατικών, που επικρίνουν την πολιτική της Ουάσινγκτον στη Μέση Ανατολή, διαμαρτυρήθηκαν στη συνέχεια για την απουσία μιας αμερικανοπαλαιστινιακής φωνής στο πρόγραμμα του συνεδρίου του κόμματος.

Φιλοπαλαιστινιακή διαδήλωση στο Σικάγο – Reuters

«Δίνουμε την ίδια αξία στους Παλαιστινίους και τους Ισραηλινούς. Μίλησε μια οικογένεια ισραηλινού ομήρου, οφείλαμε επίσης να ακούσουμε έναν παλαιστινιακής καταγωγής αιρετό Αμερικανό», επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ασμα Μοχάμεντ, σύνεδρος από τη Μινεσότα, επικεφαλής μιας ομάδας περίπου 30 φιλοπαλαιστίνιων συνέδρων.

Η ίδια πρόσθεσε πως οι εν λόγω σύνεδροι θα πραγματοποιήσουν σήμερα καθιστική διαμαρτυρία για να κάνουν τους οργανωτές του συνεδρίου να αλλάξουν γνώμη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...