330
Ο Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου | EPA/FABIO FRUSTACI

Φάτε μάτια… pasta: Οι φτωχοί Ιταλοί «τρώνε καλύτερα», λένε οι πολιτικοί τους

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2023, 16:00
Ο Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου
|EPA/FABIO FRUSTACI

Φάτε μάτια… pasta: Οι φτωχοί Ιταλοί «τρώνε καλύτερα», λένε οι πολιτικοί τους

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2023, 16:00

Ο ιταλός υπουργός Γεωργίας και Διατροφικής Επάρκειας δέχθηκε επικρίσεις, διότι δήλωσε ότι οι μη έχοντες Ιταλοί  τρώνε υγιεινότερα από όσους έχουν υψηλότερο εισόδημα, και αυτό γιατί βρίσκουν καλύτερα φρέσκα προϊόντα σε λογικές τιμές.

«Πηγαίνοντας απευθείας στον παραγωγό για να αγοράσουν φθηνά, συχνά καταλήγουν να αγοράζουν ποιότητα», δήλωσε ο Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, σύζυγος της αδελφής της Τζόρτζια Μελόνι και ανιψιός της Τζίνα Λολομπρίτζιντα, σε συνέδριο για τη βιωσιμότητα των τροφίμων, στο Ρίμινι. Αντίθετα στις ΗΠΑ, είπε, οι φτωχότεροι άνθρωποι είναι «μπουκωμένοι με πρόσθετα τροφίμων».

Η παρατήρησή του προκάλεσε μια διαμάχη σχετικά με τον κατώτατο μισθό στην Ιταλία. Πρόσφατα, η Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε ότι το επίδομα φτώχειας -γνωστό ως «μισθός των πολιτών», ένα επίδομα 550 ευρώ το μήνα για τους φτωχότερους πολίτες της Ιταλίας που εισήχθη το 2019 και ωφέλησε 1,7 εκατομμύρια νοικοκυριά- θα καταργηθεί σταδιακά έως το τέλος του 2023 και θα αντικατασταθεί από λιγότερο γενναιόδωρα προγράμματα.

Συνδικαλιστές και αριστεροί ακτιβιστές διαδήλωσαν σε πόλεις του Νότου τον περασμένο μήνα, ενώ ένας άνεργος στο Τερασίνι της Σικελίας εισέβαλε στο γραφείο του δημάρχου και απείλησε να βάλει φωτιά, όπως σημειώνουν οι Times.

Το πιάτο των Σικελών pasta alla norma έχει σάλτσα με ντομάτα, μελιτζάνα και ρικότα – Twitter

Η ιταλίδα πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο καθολικού κατώτατου μισθού αυτό το καλοκαίρι, αλλά δήλωσε ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Ο Μασιμιλιάνο Βαλέρι, γενικός διευθυντής του Censis, κέντρου κοινωνικοοικονομικών ερευνών, δήλωσε ότι σχεδόν οι μισοί Ιταλοί που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, αγοράζουν τρόφιμα χειρότερης ποιότητας λόγω της αύξησης του πληθωρισμού.

Ο Ινιάτσιο Λα Ρούσα, πρόεδρος της Γερουσίας, συλλέκτης φασιστικών κειμηλίων και από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της Ακροδεξιάς στο ιταλικό Σώμα, υπερασπίστηκε τον Λολομπρίτζιντα, αναφέροντας ενδεικτικά ότι τα μακαρόνια αλά νόρμα, ένα σικελικό πιάτο με σάλτσα που περιέχει ντομάτα, μελιτζάνα και ρικότα, «είναι νόστιμα, υγιεινά και φθηνά».

Βέβαια, στα αυτιά κάποιου που μετρά τα κέρματα για να ψωνίσει στο σουπερμάρκετ, δηλώσεις τέτοιου είδους από πολιτικούς, μόνο ειρωνικές ακούγονται…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...