871
H ομάδα του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ. Στο φόντο το εξώφυλλο της ειδικής έκδοσης που ετοιμάστηκε για την περίπτωση | CreativeProtagon

ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ: 25 χρόνια προσφοράς στην Υγεία, μέσω της έρευνας και ανάπτυξης φαρμάκων

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2022, 15:30
H ομάδα του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ. Στο φόντο το εξώφυλλο της ειδικής έκδοσης που ετοιμάστηκε για την περίπτωση
|CreativeProtagon

ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ: 25 χρόνια προσφοράς στην Υγεία, μέσω της έρευνας και ανάπτυξης φαρμάκων

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2022, 15:30

Με βασικό στόχο να προωθήσει την κλινική έρευνα στη χώρα μας και να ωφελήσει χιλιάδες ασθενείς, δίνοντάς τους την ευκαιρία να λάβουν πρώτοι και δωρεάν τις καινοτόμες θεραπείες, ακριβώς την ίδια στιγμή που χορηγούνται σε ασθενείς στα μεγαλύτερα ερευνητικά ιδρύματα σε Ευρώπη και ΗΠΑ, το κέντρο Ερευνας και Ανάπτυξης της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ συμπληρώνει φέτος 25 επιτυχημένα χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του.

Η εταιρεία ιδρύθηκε στη χώρα μας το 1996 από τον Διονύση Φιλιώτη, φαρμακοποιό, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ, με την προοπτική να κάνει πράξη ένα όραμά του: να προωθήσει την κλινική έρευνα, και γενικότερα να συμβάλει στην ανάπτυξη της έρευνας, στη διεύρυνση της γνώσης και στην εξεύρεση θεραπευτικών λύσεων στη χώρα μας.

Η μεγάλη δραστηριότητα του κέντρου Ερευνας και Ανάπτυξης της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ στον τομέα της κλινικής έρευνας αυτά τα 25  χρόνια, αναδεικνύεται με εμφαντικό τρόπο μέσα από τους αριθμούς:

  • 2.100 έλληνες γιατροί και ερευνητές συνεργάστηκαν για τα προγράμματα κλινικών δοκιμών
  • 1.300 ερευνητικά κέντρα
  • 16.000 ασθενείς είχαν την ευκαιρία να λάβουν δωρεάν καινοτόμες θεραπείες
  • 130 κλινικά και ερευνητικά προγράμματα
  • 11 θεραπευτικές κατηγορίες.
Ο Διονύσης Φιλιώτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ

«Ακόμη ένα δεδομένο που αξίζει να συνεκτιμηθεί, είναι το ποσό που έχει εισρεύσει στη χώρα μας, από το 1996 μέχρι και σήμερα, το οποίο πλέον ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό, το οποίο έχει αξιοποιηθεί στην αναβάθμιση των δομών υγείας, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε εξειδικευμένους τομείς, στην εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας και στη βελτίωση της οργάνωσης και του εξοπλισμού των ερευνητικών κέντρων. Είμαστε όλοι πεπεισμένοι ότι η προσπάθεια αυτή αξίζει για τον ασθενή, για τον επαγγελματία της υγείας, για τη χώρα μας», εξηγεί ο Διονύσης Φιλιώτης.

Το τμήμα Ερευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας διαθέτει εμπειρότατα στελέχη (περισσότερους από 35 επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων), στοχεύει καθημερινά στη νέα πληροφορία, στην αξιολόγηση νέων φαρμακευτικών παραγόντων και στην ανάπτυξη ερευνητικής τεχνογνωσίας.

«Νέα διαγνωστικά εργαλεία και μέθοδοι, καθώς και νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις, όπως η ιατρική ακριβείας, η οποία στοχεύει στον εντοπισμό της κατάλληλης θεραπείας για τον κατάλληλο ασθενή, δείχνουν τη διαδρομή που χρειάζεται να ακολουθήσει η επιστήμη για να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους πάσχοντες. Στην κοινή αυτή προσπάθεια, το τμήμα Ερευνας και Ανάπτυξης της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ έχει συμβάλει αποφασιστικά στη διεύρυνση της γνώσης και στην ανακάλυψη και έγκριση νέων φαρμακευτικών παραγόντων. Στην πορεία των 25 χρόνων λειτουργίας του, έχει συνδράμει σημαντικά στην αναζήτηση νέων θεραπευτικών επιλογών, με την υλοποίηση πλήθους κλινικών μελετών στη χώρα μας», σχολιάζει ο Θάνος Δημόπουλος, πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής Θεραπευτικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η κλινική έρευνα δημιουργεί νέα τεχνογνωσία, προσφέρει στους συμμετέχοντες ασθενείς υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της πάθησής τους και προσθέτει σημαντική αξία στα συστήματα υγείας, συμβάλλοντας παράλληλα αποφασιστικά στην ενίσχυση των εμπλεκομένων δομών και, τελικά, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του πληθυσμού.

H ομάδα του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ

Οι τομείς που δραστηριοποιείται η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ είναι:

  • Διαβήτης
  • Κεντρικό Νευρικό Σύστημα
  • Ογκολογία
  • Μυοσκελετικές παθήσεις
  • Ουρολογία
  • Πόνος
  • Αυτοάνοσα νοσήματα
  • Αντιβιοτικά
  • Καρδιολογία
  • Εντατική Θεραπεία
  • Χαμηλό ανάστημα

«Με το τμήμα Ερευνας και Ανάπτυξης της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ έχουμε μακρά συνεργασία στη διεξαγωγή Κλινικών Δοκιμών και Μελετών Real World Evidence. Μέσα από τη συμπόρευση αυτή, δόθηκε η δυνατότητα, σε μένα και τους συνεργάτες μου στο “Λαϊκό” Νοσοκομείο, να παρέχουμε σε διαβητικούς ασθενείς τη δυνατότητα πρόσβασης σε νέα καινοτόμα φάρμακα», λέει ο Νικόλαος Τεντολούρης, καθηγητής Παθολογίας,  Διαβητολογικό Κέντρο της Α΄ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Λαϊκό».

Ο Σπύρος Φιλιώτης, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ

«Σήμερα, έχοντας κάνει πράξη το όραμα αυτό, συνεχίζουμε δυναμικά, με τη δραστηριοποίησή μας στους τομείς της Κλινικής Ερευνας, των Ιατρικών και Κανονιστικών Υποθέσεων, της Φαρμακοεπαγρύπνησης και της Ιατρικής Πληροφόρησης. Απώτερος στόχος ήταν, και εξακολουθεί να είναι, η βελτίωση της παρεχόμενης υγειονομικής περίθαλψης και η προαγωγή της ποιότητας ζωής του πληθυσμού. Το εξωτερικό περιβάλλον, κατά την προηγούμενη δεκαετία, θα έλεγε κάποιος πως δεν είχε ευνοήσει ιδιαίτερα τέτοιου είδους προσπάθειες. Είναι αλήθεια, ωστόσο, πως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει κάποιες θετικές ενέργειες από πλευράς πολιτείας. Αυτό που χρειάζεται να βελτιωθεί περαιτέρω είναι η ανάπτυξη κινήτρων, ώστε η Ελλάδα να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της και να καταστεί το συντομότερο μια από τις πλέον ελκυστικές επιλογές για τη διεξαγωγή νέων Κλινικών Ερευνητικών Προγραμμάτων. Παρά τις όποιες, λοιπόν, δυσκολίες, συνεχίζουμε τη δυναμική μας πορεία, θέλοντας να αναδείξουμε την Ελλάδα που μπορεί, την Ελλάδα που προχωρά, την Ελλάδα που ξεχωρίζει! Είμαστε σίγουροι πως αυτό θα αποτελέσει, τελικά, τη μεγαλύτερη νίκη για όλους μας», τονίζει ο Σπύρος Φιλιώτης, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ.

Η ανάγκη για υψηλή ποιότητα στο τμήμα Ερευνας και Ανάπτυξης μιας φαρμακευτικής εταιρείας είναι εγγενής και αυτονόητη, πόσο μάλλον όταν το τμήμα αυτό καλύπτει ένα τόσο ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, από τη νομικά απαραίτητη φαρμακοεπαγρύπνηση, ως τη γεμάτη προκλήσεις και υψηλές απαιτήσεις κλινική έρευνα.

Ως πρωταρχική ανάγκη σε κάθε τρέχουσα και μελλοντική δραστηριότητα του τμήματος Ερευνας και Ανάπτυξης και με γνώμονα πάντα την ασφάλεια και την αξιοπιστία, το τμήμα Ποιότητας αποσκοπεί όχι μόνο στη διατήρηση του υψηλού επιπέδου των δραστηριοτήτων της εταιρείας, αλλά και την άμεση ανταπόκριση και προσαρμογή στις απαιτήσεις ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος αυξανόμενης πολυπλοκότητας.

«Η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΛΙΛΛΥ συνεχίζει δυναμικά την προσπάθεια, διαθέτοντας ένα από τα πολυπληθέστερα και πιο παραγωγικά τμήματα έρευνας και ανάπτυξης στην Ελλάδα», καταλήγει ο Διονύσης Φιλιώτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...