306
Ο Αντονι Φάουτσι υποδέχεται τον Τζο Μπάιντεν στο Εθνικό Ινστιτούτο Λοιμωδών των ΗΠΑ, στις 11 Φεβρουαρίου | REUTERS/Carlos Barria

Φάουτσι: Με τον Τραμπ κινδύνευσα!…

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2021, 07:45
Ο Αντονι Φάουτσι υποδέχεται τον Τζο Μπάιντεν στο Εθνικό Ινστιτούτο Λοιμωδών των ΗΠΑ, στις 11 Φεβρουαρίου
|REUTERS/Carlos Barria

Φάουτσι: Με τον Τραμπ κινδύνευσα!…

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2021, 07:45

Ο αμερικανός επιδημιολόγος Αντονι Φάουτσι αποτυπώθηκε ως όνομα αλλά και ως φυσιογνωμία στη μνήμη εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο επειδή η παρουσία του δίπλα στον Τραμπ συνιστούσε ισχυρό κοντράστ. Ηταν δύο διαφορετικοί κόσμοι.

Σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό, όσο ο τότε πρόεδρος εξαπέλυε ανακρίβειες και ελαφρότητες, προτού ασθενήσει ο ίδιος ιδίως, τόσο ο γιατρός απέπνεε επιστημοσύνη και σοβαρότητα, απολύτως αταίριαστες με το όλο «τραμπικό» κλίμα του Λευκού Οίκου.

Τα βίντεο υπάρχουν και είναι αψευδείς μάρτυρες της δυσφορίας ή και της νευρικότητας που προκαλούσαν στον Φάουτσι οι κοτσάνες που παρουσία του αμολούσε ο Τραμπ δημοσίως. Το παροιμιώδες «ντρέπομαι για λογαριασμό σου» ή «να ανοίξει η γη και να με καταπιεί» ταιριάζουν γάντι στην περίπτωση για την οποία συζητούμε.

Ο 80χρονος Φάουτσι εξακολουθεί να παραμένει διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργικών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, μάλιστα πρόσφατα ξενάγησε τον Τζο Μπάινετν στα κατατόπια του όταν ο πρόεδρος το επισκέφθηκε.

Ο ιστότοπος Axios μεταφέρει μία παιγνιώδη συζήτηση που έγινε μεταξύ στελεχών του και του Φάουτσι. Ο γιατρός εξομολογήθηκε ότι κοντά στον Τραμπ κινδύνευσε η ζωή του επειδή «ο Λευκός Οίκος ήταν κέντρο υπερμετάδοσης του κορονοϊού» και ο ίδιος περασμένης ηλικίας, άρα ευεπίφορος στις παρενέργειες της ίωσης και στο «ντόμινο» των βλαβών της.

Το Axios ενημέρωσε τον γιατρό ότι το ιντερνετικό λεξικό νεολογισμών Urban Dictionary περιλαμβάνει πλέον λήμμα εμπνευσμένο από το όνομά του: το Fauci-ing!

«Πολεμώντας με την πανδημία, μπορεί να μην έχετε χρόνο να αφιερώσετε σε τέτοια θέματα», του είπε το Axios, «ωστόσο ναι, το λήμμα υπάρχει. Μήπως ξέρετε τι σημαίνει;»

Ο Φάουτσι δεν ήξερε.

«Σημαίνει ότι διακόπτεται μία σχέση όταν ο ένας από τους δύο δεν είναι αρκετά σοβαρός όσον αφορά την κοινωνική αποστασιοποίηση και την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Ο Φάουτσι γέλασε και αστειεύτηκε με τους συνομιλητές του. Γιατί όχι; Η σχέση που εξ ανάγκης είχε με έναν μη σοβαρό πρόεδρο διακόπηκε οριστικά και αμετάκλητα. Τώρα για τις ΗΠΑ υπάρχουν καλύτερες προοπτικές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...