621
O Σωκράτης Φάμελλος στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου | ANT1/WebTV

Ο Φάμελλος δικαιολογεί τον Κασσελάκη: «Δεν έχει κάτι κακό η λέξη “νοικοκύρης”»

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2023, 11:52
O Σωκράτης Φάμελλος στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου
|ANT1/WebTV

Ο Φάμελλος δικαιολογεί τον Κασσελάκη: «Δεν έχει κάτι κακό η λέξη “νοικοκύρης”»

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2023, 11:52

Στη γραμμή ότι οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους στο κόμμα –μια εντελώς ανεδαφική θέση, καθώς ήδη οι εννέα της ομάδας Αχτσιόγλου μαζί με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτυ Πέρκα ετοιμάζονται να συγκροτήσουν τη δική τους κοινοβουλευτική ομάδα (με τα αντίστοιχα προνόμια)– επέμεινε ο Σωκράτης Φάμελλος, επικεφαλής της ευάριθμης πλέον ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Φάμελλος επέμεινε ότι οι εννέα βουλευτές είχαν υπογράψει σχετικό πρωτόκολλο για επιστροφή της έδρας και ως εκ τούτου δεν τιμούν την υπογραφή τους.

Σχολίασε πως υπήρξαν «αντικαταστατικές διαδικασίες και αντιδημοκρατικές ενέργειες όχι από τον Στέφανο Κασελλάκη, αλλά από ορισμένους από όσους αποχώρησαν από το κόμμα», κατηγορώντας τους ότι «δεν έμειναν για να συζητήσουμε στο Συνέδριο και αφαίρεσαν από τα στελέχη του κόμματος το δικαίωμα του πολιτικού διαλόγου. Η πολιτική συζήτηση και αντιπαράθεση δεν έγινε με ευθύνη αυτών που αποχώρησαν».

Ο κ. Φάμελλος χαρακτήρισε ως «μεγάλο πολιτικό πρόβλημα» την συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας από πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάλεσε τους συνολικά 11 βουλευτές που έχουν αποχωρήσει να επιστρέψουν τις έδρες τους στο κόμμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό γίνεται «για να είμαι δίκαιος και συνεπής με τον κώδικα δεοντολογίας που έχουμε υπογράψει και όσοι έφυγαν. Με ενοχλεί ότι ήταν κάποιοι και υποψήφιοι στις εκλογές, δεν αμφισβήτησαν τη διαδικασία, είχαν υπογράψει τον κώδικα δεοντολογίας και τώρα ζητούν να μην τηρηθεί ο κώδικας που συνέταξαν οι ίδιοι οι Αχτσιόγλου, Χαρίτσης και Τσακαλώτος, όταν ήταν μέλη της Πολιτικής Γραμματείας».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ –που αριθμεί πλέον μόλις 37 βουλευτές– απέφυγε πάντως να χαρακτηρίσει «αποστάτες» τους αποχωρήσαντες και είπε ότι περιμένει να δει ποια στάση θα τηρήσουν στην Βουλή.

«Είναι μεγάλο πολιτικό λάθος οι αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικό πρόβλημα για την χώρα, αφού όσοι έφυγαν αποδυναμώνουν την δύναμη του κόμματος απέναντι στην Νέα Δημοκρατία. Η κοινωνία θέλει απαντήσεις τώρα και δεν την νοιάζουν οι διαφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ, για αυτές υπάρχει η διαδικασία του Συνεδρίου», είπε, για να προσθέσει: «Υπάρχει σίγουρα απογοήτευση και στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του κόμματος, όμως είναι μεγαλύτερα τα προβλήματα που προκαλεί η κυβέρνηση της ΝΔ στην κοινωνία».

«Δεν έχουμε πάει σε συνέδριο και δεν έχει κατασταλάξει ο πολιτικός λόγος μας. Μέσα από το Συνέδριο θα εκφράζονταν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, για αυτό βιάστηκαν ορισμένοι να αποχωρήσουν. Ο πρόεδρος έχει δικαίωμα και υποχρέωση να δώσει προσωπικό στίγμα και κατεύθυνση, αλλά τόσο εκείνος όσο και όλοι μας, έχουμε υποχρέωση να δώσουμε το μήνυμα της σύνθεσης και του δημοκρατικού διαλόγου», συμπλήρωσε.

Ο κ. Φάμελλος πάντως απέφυγε να αποδώσει στην παρουσία του Στέφανου Κασσσελάκη τη δημοσκοπική υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πλέον καταγράφεται ως τρίτο κόμμα με πτωτικές μάλιστα τάσεις.

«Δεν μπορώ ακόμη να χρεώσω τα αρνητικά δημοσκοπικά ευρήματα στον Στέφανο Κασσελάκη και στην πολιτική μας. Στερεί το δικαίωμα να κάνουν κριτική, εκείνοι που σχολιάζουν τα δημοσκοπικά ευρήματα για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συμβάλλουν στο πρόβλημα», είπε.

Περί «νοικοκυρεμένης Ελλάδας»

Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η αναφορά του κ. Φάμελλου στα όσα είχε πει ο κ. Κασσελάκης για την επιστροφή στην «παλιά, νοικοκυρεμένη Ελλάδα». Ο κ. Φάμελλος σχολίασε: «Ας μην παραφράζουμε τις λέξεις. Δεν έχει κάτι κακό η λέξη “νοικοκύρης”. Οι γονείς μου και οι γονείς τους μού έμαθαν να τιμώ τη λέξη προκοπή που εκφράζει τη δουλειά και το δίκαιο.

»Πιστεύω ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουμε μεγαλώσει με αυτές τις αξίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν το κόμμα που μετά τη δική του διακυβέρνηση παρέδωσε μία νοικοκυρεμένη Ελλάδα το 2019, ίσως το μόνο κόμμα που το έχει κάνει αυτό στην Ελλάδα. Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέλει να εκφράσει και τους συμπολίτες μας που είναι και αισθάνονται νοικοκύρηδες γιατί πράγματι δεν πρέπει να χαρίζουμε στη Δεξιά αυτό που λέμε “μεσαίο χώρο”», προσέθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...